Ένας νέος θεσμός από φέτος στο Γυμνάσιο Τυμπακίου

  18 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένας νέος θεσμός από φέτος στο Γυμνάσιο Τυμπακίου

Ένας νέος θεσμός λειτουργεί φέτος πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Τυμπακίου.

Πρόκειται για την Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου «Από φέτος λειτουργεί στο σχολείο μας, για πρώτη φορά, ένας νέος θεσμός που στοχεύει στη βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος, της διδακτικής διαδικασίας και του γενικότερου κλίματος του σχολείου μας. Πρόκειται για την Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) η οποία έχει Πρόεδρο το Διευθυντή του σχολείου και μέλη τις Υποδιευθύντριες, τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής καθώς επίσης την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό. 

Η Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης συνεργάζεται με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Βενιζελείου Νοσοκομείου.
Η ΕΔΕΑΥ απευθύνεται στους μαθητές μας οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε τμήμα ένταξης, καθώς και σε όσους άλλους θεωρηθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων και από τον Γονέα/Κηδεμόνα τους πως η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα τους εξασφάλιζε καλύτερες και ευνοϊκότερες ευκαιρίες μάθησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες ώστε να έχουν καλύτερη επίδοση στα μαθήματα. Επιπρόσθετα, στόχος είναι η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας καθώς και η ενθάρρυνση της ενεργούς εμπλοκής όλων των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία έτσι ώστε ο χώρος του σχολείου, στον οποίο οι μαθητές περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους, να γίνει ένας χώρος χαράς και δημιουργίας.
Η ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκονται στο σχολείο κάθε Πέμπτη από τις 8:15 έως τις 12:30. Όποιος Γονέας /Κηδεμόνας το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει μαζί τους είτε κατ’ ιδίαν, στο χώρο του σχολείου, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό του σχολείου 2892051686.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τα μέλη της Επιτροπής στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας την Πέμπτη 16/11/2017.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, σχετική με την ΕΔΕΑΥ, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Διευθυντή του σχολείου.

             Η ΕΔΕΑΥ».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  18 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα