
Η NASA θα στείλει πρωτοποριακό ρομπότ στον υπόγειο ωκεανό του δορυφόρου του Δία.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε βάθος δεκάδων ή και εκατοντάδων χλμ κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης, του παγωμένου δορυφόρου του Δία, βρίσκεται ένας ωκεανός το βάθος του οποίου εκτιμάται ότι είναι περίπου 100 χλμ!
Κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες προτάσεις για την εξερεύνηση τόσο της επιφάνειας της Ευρώπης όσο - κατά κύριο λόγο - του ωκεανού της στον οποίο ίσως να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής.
Οπως έγινε γνωστό, η NASA αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός επαναστατικού ρομπότ εξερεύνησης του ωκεανού της Ευρώπης.
Το ρομπότ αυτό θα έχει το σχήμα καλαμαριού και το πιο εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό είναι ότι θα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα που θα του επιτρέπει να λειτουργεί μετατρέποντας σε ενέργεια τα μεταβαλλόμενα μαγνητικά πεδία του δορυφόρου.
Αυτό και άλλα σχετικά συστήματα αναπτύσσονται για χρήση από σκάφη και συσκευές που θα κληθούν να εξερευνήσουν περιβάλλοντα στα οποία οι συμβατικές μέθοδοι παραγωγής ενέργειας όπως η ηλιακή και η πυρηνική δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Περιβάλλοντα όπως οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης και άλλοι παρόμοιοι εξωγήινοι κόσμοι.
Πηγή:tovima.gr
Δείτε επίσης
- Ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο ο Ντιόγο Ζότα της Λιβερπουλ
- Τραμπ: Απειλές στη Χαμάς να δεχθεί 60ήμερη εκεχειρία – κανένα σχόλιο από το Τελ Αβίβ
- Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν ξανά το Ισραήλ γιατί «είναι ζωτικό για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα
- Η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επικρίνει την πολιτική Μερτς στο μεταναστευτικό
- Νετανιάχου και Τραμπ συμφώνησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα