
Φωτο:Otago Daily Times
Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα, όπως ονομάζει το φαγητό ο Τούρκος σεφ στην Αυστραλία
Είναι ένα φαγητό που θεωρείται πολύ καλό το χειμώνα και στην Τουρκία (αλλά και όπου ζουν Τούρκοι) κάνει θραύση.
Και έχει το όνομα αλλά και συνταγή της Κρήτης!
Μάλιστα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένας Τούρκος σεφ, ο Somer Sivrioglu, το παρουσιάζει και το σερβίρει ως ένα φαγητό που συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας του, παρά το γεγονός το αντίστοιχο φαγητό απολαμβάνουν οι Κρητικοί από πολύ παλιά.
Το φαγητό ονομάζεται Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα (Cretan eggs with wild weeds)!
Και για την παρασκευή του χρησιμοποιεί ακόμα και... τσουκνίδα! Τηγανισμένα αγριόχορτα, μαζί με τσουκνίδα, μπόλικο πιπέρι και πάπρικα, και ενώ τηγανίζονται με λάδι, προσθέτουμε 4 αυγά, όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία, σε τέσσερις "τρύπες" ανάμεσα στα χόρτα.
Κι έγινε το φαγητό... προς τιμή της Κρήτης, αφού κάτι αντίστοιχο, χόρτα με αυγά, οι Κρητικοί περιλαμβάνουν στις γεύσεις τους!
πηγή: Candianews με πληροφορίες από Otago Daily Times
Δείτε επίσης
- Βρετανικό Μουσείο: Πιθανή μία συμφωνία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα με τη μορφή «μόνιμου δανείου»
- Νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους στο Κίεβο
- Μασκ-Τραμπ: πολιτικός «πόλεμος» των δύο πρώην συμμάχων
- Η «γρήγορη μόδα» βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον
- Νέο πλήγμα στη Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε ξανά τη γέφυρα της Κριμαίας με υποβρύχια εκρηκτικά