Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα, όπως ονομάζει το φαγητό ο Τούρκος σεφ στην Αυστραλία
Είναι ένα φαγητό που θεωρείται πολύ καλό το χειμώνα και στην Τουρκία (αλλά και όπου ζουν Τούρκοι) κάνει θραύση.
Και έχει το όνομα αλλά και συνταγή της Κρήτης!
Μάλιστα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένας Τούρκος σεφ, ο Somer Sivrioglu, το παρουσιάζει και το σερβίρει ως ένα φαγητό που συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας του, παρά το γεγονός το αντίστοιχο φαγητό απολαμβάνουν οι Κρητικοί από πολύ παλιά.
Το φαγητό ονομάζεται Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα (Cretan eggs with wild weeds)!
Και για την παρασκευή του χρησιμοποιεί ακόμα και... τσουκνίδα! Τηγανισμένα αγριόχορτα, μαζί με τσουκνίδα, μπόλικο πιπέρι και πάπρικα, και ενώ τηγανίζονται με λάδι, προσθέτουμε 4 αυγά, όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία, σε τέσσερις "τρύπες" ανάμεσα στα χόρτα.
Κι έγινε το φαγητό... προς τιμή της Κρήτης, αφού κάτι αντίστοιχο, χόρτα με αυγά, οι Κρητικοί περιλαμβάνουν στις γεύσεις τους!
πηγή: Candianews με πληροφορίες από Otago Daily Times
Δείτε επίσης
- Αμερικανικές εκλογές: Ποιον βλέπει νικητή ο ιστορικός που έχει προβλέψει 9 στα 10 αποτελέσματα
- Politico: Κάποιοι στην Ευρώπη καλοβλέπουν μια εκλογή Τραμπ -Ευεργετικό σοκ για να προχωρήσει η ΕΕ
- ΗΠΑ: Στο έλεος του κυκλώνα Μίλτον η Φλόριντα - Καταστροφές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος
- Politico: Τι θα συμβεί στην παγκόσμια αγορά αν το Ισραήλ επιτεθεί στα πετρέλαια του Ιράν
- Αντίστροφη μέτρηση για την «απάντηση» του Ισραήλ στο Ιράν -Τα πιθανά σενάρια