Eμβόλια: Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

  28 May, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Eμβόλια: Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

ΟΕυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο» φως για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BionTech σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 28 Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση στην Ευρώπη για χρήση σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Εμβόλιο – ΕΜΑ: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των δοκιμών με Pfizer

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδιά 12 – 15 ετών. Ο Καβαλέρι σημείωσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Πρόσθεσε πως ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Μητσοτάκης: Θα συζητήσουμε για εμβολιασμό σε παιδιά άνω των 12

Στο ζήτημα του εμβολιασμού σε παιδιά, είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη. «Είναι πολύ θετικό ότι πια περισσότερα το ενός εμβόλια εγκρίνονται και για νεότερες ηλικίες, πράγμα το οποίο μάς δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε και να εξετάσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών, τουλάχιστον από το Γυμνάσιο και πάνω, άνω των 12, που και αυτό νομίζω ότι από τη στιγμή που εγκριθούν τα εμβόλια αυτά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δώσει μία νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού». 

 

  28 May, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα