Ελιόπιτα (νηστίσιμη).

mesaralive.gr  06 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ελιόπιτα (νηστίσιμη).

Νόστιμη… Γρήγορη… Εύκολη πίτα που θα ζηλέψει και ο φούρναρης της γειτονιάς σας!

Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

 

Υλικά

Για την ζύμη

-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-3 κουτ. σούπας ταχίνι

-λίγο αλάτι

 

Για τη γέμιση

-250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές ψιλοκομμένες

-150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-1 πράσο ψιλοκομμένο

-1 κουτ. σούπας κόλιαντρο ξερό κοπανισμένο

-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

-μαϊντανό ψιλοκομμένο

-πιπέρι

 

Eκτέλεση

Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι και το ταχίνι αραιωμένο με λίγο χλιαρό νερό σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τυλιγμένη με μεμβράνη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο χοντρά παραλληλόγραμμα φύλλα.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και απλώνουμε τη μισή ποσότητα επάνω στη ζύμη. Διπλώνουμε και κλείνουμε σαν μεγάλο μπουρέκι.

Κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε τα 2 μεγάλα «μπουρέκια» σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

Αφού κρυώσουν ελαφρά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

πηγή: thecookbook.gr/msn.gr

 

mesaralive.gr  06 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα