Έκτακτο ΔΣ για τον Προϋπολογισμό ζητά η Παράταξη Φαιστός Ενεργοί Πολίτες

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έκτακτο ΔΣ για τον Προϋπολογισμό ζητά η Παράταξη Φαιστός Ενεργοί Πολίτες

Η Παράταξη Φαιστός Ενεργοί Πολίτες κατέθεσε αίτημα για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου εξ αιτίας της μη ύπαρξης εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το Δήμο Φαιστού. Στο συγκεκριμένο αίτημα αναφέρονται τα παρακάτω:

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε., μέσω επιστολών και δηλώσεων του Δημάρχου Φαιστού, την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας.

Για τα τόσο σοβαρά θέματα, που παρουσιάζονται στη δημοσιότητα, θα έπρεπε πρωτίστως να ενημερωθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλωστε ένας Δήμος εκφράζεται μέσα από τις συλλογικότητες του και όχι με μεμονωμένες ενέργειες- επιστολές που όπως βλέπουμε δεν έχουν επιλύσει προβλήματα.

Ως παράταξη σας έχουμε κατά εξακολούθηση ενημερώσει ότι στηρίζουμε τις όποιες ενέργειες που μπορούν να προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του.

Δυστυχώς μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του Δημάρχου και την πρόσφατη επιστολή του προς την Εισαγγελία Ηρακλείου, ο κ. Αρμουτάκης ενημερώνει τις Εισαγγελικές Αρχές για τη μη έγκριση του προϋπολογισμού και το πραγματικά πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει το Δήμο.

Αν και όπως θυμάστε, δώσαμε την θετική μας ψήφο στην ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παραθέτοντας παράλληλα τις παρατηρήσεις μας, οι οποίες όμως δεν λήφθησαν υπόψη της Δημοτικής Αρχής.

Αναμενόμενο ήταν βάσει του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει ότι θα επέστρεφε, όπως και έγινε.

Στην τροποποιητική που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψηφίσαμε θετικά, γιατί ήταν ακόμα μια φορά προφανές ότι ο προϋπολογισμός που διαμορφωνόταν δεν ακολουθούσε τις προϋποθέσεις για την έγκριση του.

Επίσης, είχαμε προειδοποιήσει για την ταλαιπωρία που θα υποστεί ο Δήμος και οι Δημότες σε περίπτωση μη έγκρισης του. Τη συνέχεια τη βιώνουν καθημερινά οι δημότες και ο τόπος….

Λογικό θα ήταν μετά και τη δεύτερη απόρριψη έγκρισης, να γίνει σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου διευρυμένου με τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Καλέστε τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπους φορέων της περιοχής, καθώς επίσης και όλους τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους της Π.Ε. Ηρακλείου όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα προβλήματα τα οποία αναδεικνύονται καθημερινά και εσείς να μένετε απλά σε επιστολές και δηλώσεις του Δημάρχου νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα «αναστήσετε τον πεθαμένο Δήμο»! ή θα καλύψετε τις ευθύνες σας ως Δημοτική Αρχή απέναντι στους συνδημότες μας.

Η αλήθεια, είναι όπως ομολόγει ο Δήμαρχος σε συνεντεύξεις του: ότι χρήματα στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν, αλλά εγκριμένος προϋπολογισμός δεν υπάρχει.

Βεβαίως και θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε  ευθύνες για ανευθυνότητα και ανικανότητα, αλλά ως παράταξη αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δοθεί άμεσα λύση στα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν.

Εν κατακλείδι, το αίτημα αυτό δείτε το ως μια πρόταση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και όχι με την τυπικότητα που συνήθως αντιμετωπίζονται τα αιτήματα μας, για έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια.

Κύριε Πρόεδρε σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.

Η επικεφαλής  και τα μέλη του συνδυασμού Φαιστός Ενεργοί Πολίτες»

 

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα