Έκτακτη σύσκεψη των μελών του Π.Σ. Τυμπακίου, με θέμα την αναβίωση των Πυργιώτιων Αγωνών.

mesaralive.gr  01 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έκτακτη σύσκεψη των μελών του Π.Σ. Τυμπακίου, με θέμα την αναβίωση των Πυργιώτιων Αγωνών.

φωτο:mesaralive.gr

Όπως πρώτο μετέδωσε το mesaralive.gr, ένας από τους μεγάλους φετινούς στόχους -πρόκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου, είναι και η αναβίωση των Πυργιώτιων Αγώνων.

Οι αγώνες αυτοί, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Τυμπάκι το 1958 και συγκεκριμένα τελούνταν στις 25 Αυγούστου, την ημέρα που γιορτάζεται στο Τυμπάκι η μνήμη του προστάτη του Απόστολου Τίτου.

Ο εξαιρετικά δραστήριος λοιπόν Πολιτιστικός  Σύλλογος Τυμπακίου θέλει φέτος να ζωντανέψει ξανά το θεσμό, ώστε να καθιερωθεί και να αποτελέσει ένα καθιερωμένο αθλητικό γεγονός, με παγκρήτιο χαρακτήρα.

Το οργανωτικό πλάνο των αγώνων θα περιλαμβάνει δυο αγώνες τρεξίματος, μια μικρή και μια μεγάλη χιλιομετρικά διαδρομή.

Επιπρόσθετα οι αγώνες θα διεξαχθούν στη μνήμη των θυμάτων της γερμανικής κατοχής.

Όπως είναι ιστορικά καταγεγραμμένο, το Τυμπάκι κατά την επέλαση των Γερμανών ισοπεδώθηκε - καταστράφηκε ολοκληρωτικά - με τους κατοίκους της τότε κοινότητας να εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους.

Στη χθεσινή συνάντηση των μελών του Συλλόγου με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, συζητήθηκαν επί μέρους θέματα, όπως η προβολή των αγώνων και σημαντικές οργανωτικές λεπτομέρειες.

ΜΠΡΑΒΟ… Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Το mesaralive.gr θα είναι δίπλα στους διοργανωτές, για οποιαδήποτε προβολή ή επικοινωνιακή στήριξη θα χρειαστεί αυτή η πολύ καλή ιδέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου.

 

mesaralive.gr  01 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα