Καλπάζει το διεθνές εμπόριο ελαιολάδου
Η πανδημία Covid 19 βοήθησε το διεθνές εμπόριο ελαιολάδου. Αυτό επιβεβαιώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), το οποίο αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι από τότε που είχαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 42,3%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σε όλες τις κύριες καταναλωτικές χώρες.
Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αυτή η αύξηση της διακίνησης ελαιολάδου να φτάσει και στην τσέπη του παραγωγού, με την αύξηση των τιμών.
Πάντως τα στοιχεία του IOC δείχνουν ότι μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2020 οι εισαγωγές ελαιολάδου αυξήθηκαν πάνω από 20% σε όλες τις κύριες αγορές (Καναδάς, Αυστραλία ΗΠΑ, Ρωσία κ.α.), εκτός της Κίνας και την Ιαπωνίας, στις οποίες η αύξηση ήταν της τάξης του 10,4% και 2% αντιστοίχως.
Επίσης για την ίδια περίοδο οι εισαγωγές των χωρών της ΕΕ υπερδιπλασιάστηκαν (αύξηση πάνω από 100%).
Δείτε επίσης
- Έρχεται νέα έκτακτη ενίσχυση σε χιλιάδες κτηνοτρόφους -‘Ολα όσα είπε ο Μητσοτάκης
- Επιδοτήσεις: Δέσμευση Μητσοτάκη για πληρωμές στο τέλος του μήνα
- Νέο μοντέλο διαχείρισης στην ευλογιά αιγοπροβάτων - Διαφάνεια και αυστηροί έλεγχοι στα βιολογικά
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή ένας ακόμη κατηγορούμενος για παράνομες επιδοτήσεις
- Εκδήλωση: «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή -H Γεωργία του Μέλλοντος στην Κρήτη»





