Tέλος χρόνου για τις αιτήσεις ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

  27 November, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Tέλος χρόνου για τις αιτήσεις ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

Τελευταία μέρα αιτήσεις 40.000 δικαιούχων για τα 30 ευρώ ενίσχυση ελαιολάδου

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιήσει το αίτημα πληρωμής 106.000 από τους 145.000 παραγωγούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την πλατφόρμα να μένει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Συνεπώς σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα που έχει δείξει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ταυτόχρονη χρήση της από πολλαπλούς χρήστες, καλείται να καταχωρήσει τα αιτήματα λίγο λιγότερων του 1/3 δικαιούχων του μέτρου που κατανέμει 126 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμβουλοι και λογιστές που διαχειρίστηκαν εκ μέρους παραγωγών την διαδικασία υποβολής αιτήματος πληρωμής εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι τις τελευταίες ημέρες δηλώσεων. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το υπουργείο προχώρησε σε διορθώσεις αφού ορισμένοι κωδικοί ελαιοποιήσιμων ποικιλιών ελιάς δεν αναγνωρίζονταν από το σύστημα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνέστησε σε παραγωγούς που είχαν πρόβλημα στο επιλέξιμο φυτικό κεφάλαιο για το Μέτρο -ελαιώνες για παραγωγή ελαιολάδου – διπλής κατεύθυνσης- να υποβάλλουν νέα αίτηση επιλέγοντας «Νέα εγγραφή»  ώστε να υπολογιστεί εκ νέου η επιλέξιμη έκταση και η σχετική κλάση.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης,  όπως αυτή προκύπτει από την  Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

 

  27 November, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα