Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω για τον επόμενο πρόεδρο - Όλα τα εκλογικά τμήματα

  03 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω για τον επόμενο πρόεδρο - Όλα τα εκλογικά τμήματα

Ti δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ καθώς την Κυριακή 6 Οκτώβρη θα γίνει ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Καθώς όλοι οι υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες στη Χαριλάου Τρικούπη προβλέπουν αυξημένη συμμετοχή πρόκειται να λειτουργήσουν περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.

Στα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Δείτε ΕΔΩ πού ψηφίζετε

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν 

Μπορούν να ψηφίσουν όσοι κι όσες έχουν ηλικία από 16 ετών και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Προϋπόθεση είναι να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή να δηλώσουν πώς επιθυμούν να είναι φίλοι του. Με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο εκλογικό τμήμα καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ. Πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο αποδεικτικό έγγραφο για την ταυτοποίηση τους (πχ δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

 Ντέρμπι για γερά νεύρα

Αμφίρροπη μάχη και ντέρμπι για γερά νεύρα καταγράφει νέα δημοσκόπηση για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζεται ο αναβρασμός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται έναντι των αντιπάλων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Interview για το politic.gr, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ισοψηφούν στην εκτίμηση ψήφου, με το εύρος των ευρημάτων να κυμαίνεται από 27,5% ώς το 32,5%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος -από 19% ώς 23%-, η Άννα Διαμαντοπούλου από 12% ώς 14%, ο Μιχάλης Κατρίνης από 2% ώς 4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου από 2% ώς 3%.

Εκτίμηση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στο σύνολο του δείγματος της δημοσκόπησης, όσοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας λαμβάνει 29,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 29,4%, ο Παύλος Γερουλάνος 19,2%, η Άννα Διαμαντοπούλου 12,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης 3,7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,7%. Ένα 2,8% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Όσοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Επιθυμούν αλλαγή στην προεδρία

Ακόμη, στο σύνολο των ερωτηθέντων, όπως και όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιθυμεί νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα.

Στο σύνολο το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Οι ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το σύνολο των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση

Τέλος, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

 

  03 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα