Έκλεισε ο δρόμος Ζαρός Γέργερη. Τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας στο σημείο. Σοβαρότατα προβλήματα!

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έκλεισε ο δρόμος Ζαρός Γέργερη. Τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας στο σημείο. Σοβαρότατα προβλήματα!

Φωτογραφία: Κώστας Μανιουδάκης

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι έντονες φετινές βροχοπτώσεις, με τα χωριά στις ορεινές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού και του Δήμου Γόρτυνας να έχουν πληγεί περισσότερο.

Η επαρχιακή οδός Ζαρού Ηρακλείου μέσω Γέργερης, παρουσίαζε συνεχώς  το τελευταίο χρονικό διάστημα  κατολισθήσεις και υποχωρήσεις στην άσφαλτο, ωστόσο σήμερα από το πρωί το πρόβλημα  έγινε πολύ μεγαλύτερο με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει.

Όπως είπε στο mesaralive, ο αντιδήμαρχος της ΠΕ Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας κ. Αντώνης Πρινιανάκης «τεχνικό κλιμάκιο βρέθηκε σήμερα στο σημείου  του οδικού δικτύου που έχει καταρρεύσει και ο δρόμος έκλεισε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, αφού έχει κλείσει και ο δρόμος από Αμπελούζο προς Απομαρμά».

Να σημειωθεί ότι οι οδηγοί θα πρέπει πλέον να γνωρίζουν ότι ο δρόμος Ζαρός Γέργερη είναι κλειστός, ενώ και με δεδομένο αυτό που είπε ο αντιδήμαρχος για το δρόμο Αμπελούζος – Απομαρμά, όσοι θέλουν να πάνε από το Ζαρό στην Γέργερη και από εκεί στην Αγία Βαρβάρα – διαδρομή που ακολουθούν οι περισσότεροι από τα χωριά του Ψηλορείτη για να πάνε στο Ηράκλειο- θα πρέπει πλέον να κάνουν ολόκληρο κύκλο και να πηγαίνουν στην Αγία Βαρβάρα μέσω Μοιρών.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κλειστός θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 ο επαρχιακός δρόμος από Γέργερη προς Νίβρυτο σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων από την Γέργερη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί -σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης,- με κατεύθυνση από Νίβρυτο προς Ηράκλειο  να χρησιμοποιούν το δρόμο Νύβριτο -  Μάκρες – Μορόνι.

Ενώ, οι οδηγοί που κατευθύνονται από Ηράκλειο προς Ζαρό να χρησιμοποιούν το δρόμο Αγ. Βαρβάρα- Καπαριανά .

Επίσης οι οδηγοί να είναι πολύ προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς  το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει σημαντικές ζημιές λόγω των φετινών έντονων βροχοπτώσεων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί  όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με ασφάλεια».                                                 

 

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα