Έκλεισαν το ετοιμόρροπο σχολείο του 1950 οι γονείς στα Βορίζια.

mesaralive  18 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έκλεισαν το ετοιμόρροπο σχολείο του 1950 οι γονείς στα Βορίζια.

Μπαλάκι οι αρμοδιότητες από το Δήμο Φαιστού στην Περιφέρεια Κρήτης και ανάποδα!

Φαίνεται ότι το “τελεσίγραφο” που έστειλαν οι γονείς του δημοτικού σχολείου Βοριζίων στους αρμόδιους φορείς  ώστε να βρεθεί  λύση για το ετοιμόρροπο κτίριο του 1950, που στεγάζει ακόμη τους 100μαθητές (δημοτικού - νηπιαγωγείου) και να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την στατική επάρκεια του δεν βρήκε ευήκοα ώτα .

Έτσι την Τρίτη αναγκάστηκαν και έκλεισαν το σχολείο, ευελπιστώντας  στην κινητοποίηση  των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η Δημοτική αρχή "δείχνει" την Περιφέρεια για το θέμα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης  ανταπαντά ότι δεν είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

 Η ευχάριστη προς στιγμήν εξέλιξη είναι ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, κλιμάκιο της Περιφέρειας θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη το σχολείο με μηχανικούς και μόνο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτό, ενώ η Δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι τα κονδύλια που εισπράττει δεν αρκούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου που είναι δεκάδες, αλλά αποφάσισε μετά τους μηχανικούς του Δήμου να επισκεφθεί το σχολείο και αρμόδια επιτροπή η οποία θα αποφανθεί για το αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι .

Τα μαθήματα λοιπόν σταμάτησαν και οι γονείς αναστατωμένοι προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι την Πέμπτη στο πρόβλημά τους θα κατέβουν στην Περιφέρεια!....

Εναλλακτικά  και έως ότου βρεθεί λύση, προτείνουν ακόμα και την τοποθέτηση κοντέινερ στα οποία θα γίνεται προσωρινά μάθημα.

Η αναστάτωση παραμένει …..παραμένουν όμως δυναμικοί και οι γονείς, οι μαθητές όπως πάντα παρακολουθούν την δυσκαμψία των δημόσιων υπηρεσιών του τόπου μας !

 

mesaralive  18 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα