Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο Τσιφούτ Καστέλι

mesaralive.gr  27 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο Τσιφούτ Καστέλι

Απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Τσιφού Καστέλι, των Άνω Ακρίων του Δήμου Γόρτυνας. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, το χωριό τους μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί γιατί δεν έχει δρόμους, δεν έχει πινακίδες και είναι εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία.

« Δεν πιάνει τηλέφωνο, ούτε τηλεόραση, δεν υπάρχει παιδική χαρά να παίζουν τα παιδιά» μας κατήγγειλε επισκέπτης που βρέθηκε στο Τσιφούτ Καστέλι και άκουσε την αγανάκτηση των κατοίκων. Όπως μας είπε ο ίδιος άνθρωπος, το συγκεκριμένο χωριό έχει 500 κατοίκους με κύριο επάγγελμα την αγροτοκτηνοτροφία και 80 μαθητές σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

«Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη ιστορία από το 1204 που το έκτισε ο Βονιφάτειο Μουφερότι. (από εκεί πήρε το όνομα της η επαρχία Μονοφατσίου).  Έχει ένα τεράστιο κάστρο το οποίο βρίσκεται  δυστυχώς στην αφάνεια», μας είπε ο άνθρωπος τονίζοντας ότι «δυστυχώς το όμορφο αυτό χωριό βρίσκεται στην αφάνεια ενώ το οδικό του δίκτυο είναι λίαν επικίνδυνο.  Όποιος θέλει να το επισκεφτεί να προσέχει..... ο δρόμος χάνεται κάτω απ τα πόδια σας,  όμως κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους γι΄ αυτούς τους 500 ανθρώπους και τα 80 παιδιά του χωριού!».

 

mesaralive.gr  27 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα