Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς (Φωτογραφίες)

Σοφία Πλουτινάκη  19 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς (Φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στον αγιασμό της επίσημης έναρξης λειτουργίας του ΚΤΠ Μεσαράς, παρευρέθηκαν επίσης  ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Βουλευτής  Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Γιάννης Νικολακάκης, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη,  Αντιδήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου της περιοχής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και αρκετός κόσμος!

 Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος,  αναφέρθηκε στο  Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, απαρίθμησε το πλήθος των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται, σημειώνοντας ότι σήμερα είναι εγγεγραμμένοι περίπου 450 με 500 άνθρωποι που επιμορφώνονται σε διάφορους τομείς. Τόνισε επίσης ότι κατά το κυριότερο μέρος, η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, βασίζεται στην εθελοντική εργασία, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που προσφέρουν.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς

Όπως ενημέρωσε ο Σεβασμιότατος, ένα τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου επεκτείνει την δραστηριότητά του στον τουρισμό με την δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς. Να σημειωθεί ότι το 2013 η  «Αναπτυξιακή Ηρακλείου», προκήρυξε τη δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER, που συχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας, με όλες τις απαραίτητες μελέτες και δικαιολογητικά, για την ίδρυση «Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς», στις Μοίρες, ο οποίος αξιολογήθηκε θετικά από το Δ.Σ. της «Αναπτυξιακής Ηρακλείου» και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι, από το παραπάνω πρόγραμμα, διαμορφώθηκε καταλλήλως η αίθουσα του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, για τον παραπάνω σκοπό, με χώρο υποδοχής, συστήματα προβολής και ήχου, τοποθετήκαν ηλεκτρονικές διαδραστικές εφαρμογές, όπως «περιδέξιο», «Infocloud», «Πολύτροπος Χάρτης», ψηφιακοί κατάλογοι, που εγκατέστησε το Ινστιτούτο Πληροφορικής, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) κ.λ.π. με μια βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στο θρησκευτικό τουρισμό.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε:

ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους τουρίστες – περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής,
γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη,
ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το Κέντρο.

Το Κέντρο λειτουργεί όλο το χρόνο και οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή – διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν, τις υποδομές της περιοχής, καθώς επίσης για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν και τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή.

 

Σοφία Πλουτινάκη  19 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ