“Έφυγε” από τη ζωή ο Αντώνης Βγόντζας

mesaralive.gr  29 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Έφυγε” από τη ζωή ο Αντώνης Βγόντζας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο Αντώνης Βγόντζας δικηγόρος και πολιτικός.


Είχε διατελέσει διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 - 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. Καταγωγή είχε από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Λασίθι. Είχε σπουδάσει νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, την τότε Δυτική Γερμανία και τη Φινλανδία και ασκεί τη δικηγορία από το έτος 1971.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα 


Με αφορμή τον θάνατο του διακεκριμένου νομού Αντώνη Βγόντζα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, τον πολιτικό, τον κορυφαίο νομικό. Υπήρξε συνήγορος σε δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο κατά την περίοδο της Δικτατορίας όσο και κατά την μεταπολίτευση. Διακρίθηκε ως Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που είχε ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ. 
Ο Αντώνης δίδαξε πολιτικό και νομικό πολιτισμό, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Ελλάδα και την Κρήτη, αποτελώντας πρότυπο ήθους για την πολιτική ζωή του τόπου. 
Αντώνη θα μας λείψεις. 
Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τον θάνατο του Δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα.  

Προσωπικότητα σεβαστή σε όλη την Κρήτη, ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας, και συνέβαλλε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

            Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Βγόντζα για την πρόωρη απώλειά του. Ο Αντώνης Βγόντζας ήταν ένας εξαίρετος νομικός, μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό.

 

Συλλυπητήρια Κεγκέρογλου για τον A.Βγόντζα.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα:

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική επιστήμη, την πολιτική, στο Κίνημα Αλλαγής και στην Κρήτη.

Τόσο ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και από όποια πολιτική θέση κλήθηκε να υπηρετήσει, με εμβληματικότερη τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα της τελευταίας Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, προασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και το δημόσιο συμφέρον.

Συμμετείχε πολύ ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ως φοιτητής και ως δικηγόρος.

Υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, και σε όλο το διάστημα της ασθένειάς του ήταν παρών στα πολιτικά δρώμενα τόσο με την τακτική αρθρογραφία του, όσο και με την ενεργό συμμετοχή του στις διαδικασίες και τα όργανα της παράταξης μας, που με συνέπεια πάντα υπηρετούσε.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Αντώνη..».

 

mesaralive.gr  29 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα