Δωρεά χρημάτων στην Ηλιακτίδα από τους μαθητές του Γαζίου

mesaralive.gr  25 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Δωρεά χρημάτων στην Ηλιακτίδα από τους μαθητές του Γαζίου

Σειρά αυτή τη φορά είχε η Ηλιακτίδα. Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου, μετά από οργάνωση και υλοποίηση Χριστουγεννιάτικου παζαριού, συγκέντρωσαν το ποσό των 290 ευρώ το οποίο παρεδόθη στον ξενώνα της Ηλιακτίδας.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους μαθητές, όπου με γλυκά που παρασκεύασαν (στις περισσότερες περιπτώσεις μόνοι τους) από το σπίτι, παιχνίδια, βιβλία, οργάνωσαν το παζάρι, συγκέντρωσαν τα χρήματα και παρέδωσαν  στον ξενώνα.

Από την άλλη πλευρά του Συλλόγου Γονέων ο πρόεδρος Δημοσθένης Μαράκης ο οποίος συνόδεψε τους μαθητές στον ξενώνα, συνεχάρη τα παιδιά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει ξεκάθαρα την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος για την ευαισθησία που έδειξαν. Με τον τρόπο αυτό μας απέδειξαν ότι τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Αντιμετωπίζονται μόνο αν αναλάβουμε δράση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί σαν κοινωνία και ατομικά, είναι να παραμένουμε σε αδράνεια.

Με δράσεις κοινωνικού τύπου, σαν και αυτή, γινόμαστε καλύτεροι και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι» τόνισε.

 

mesaralive.gr  25 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ