Δύο κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Φαιστού!

  07 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Δύο κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Φαιστού!

Βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Με ήπια συμπτώματα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και συγκεκριμένα ένας άνδρας 85 ετών και μία 79χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο ήρθε από την Αθήνα και μένει σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Φαιστού και αρχικά εμφάνισε ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ και να υποβληθούν και οι δύο σε τεστ.

 Τα τεστ βγήκαν θετικά και λόγω των ήπιων συμπτωμάτων που παρουσιάζουν δεν παρέμειναν στο νοσοκομείο, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι τους και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την πολυήμερη παραμονή του ζευγαριού στο χωριό, είχαν συχνές κοινωνικές επαφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού και είχαν παρευρεθεί στην εκκλησία, σε καφενεία αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Φυσιολογικά λοιπόν, υπάρχει εύλογη αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ζητούν να κινηθεί άμεσα διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Από την πλευρά του ο Δήμος, έχει ξεκινήσει διαδικασία προληπτικής απολύμανσης του χωριού, ώστε να μειωθεί το ιικό φορτίο.

 

  07 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ