Δυναμική συμμετοχή του Δ. Φαιστού στην Έκθεση «Κρήτη Μεγάλη Συνάντηση»

mesaralive.gr  13 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δυναμική συμμετοχή του Δ. Φαιστού στην Έκθεση «Κρήτη Μεγάλη Συνάντηση»

Πολύ δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην 10η Έκθεση Τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”, που πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 2 Ιουνίου έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Γεμάτοι από πλούσιες εμπειρίες επέστρεψαν από τον Πειραιά οι εκπρόσωποι του Δήμου Φαιστού που βρέθηκαν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά. Η καρδιά της Κρήτης χτύπησε δυνατά, μέσα από την έκθεση « ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση ».

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε δυναμικά στην 10η έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, θέλοντας με τη συμμετοχή αυτή να δηλώσει ότι είναι παρών στα μεγάλα ραντεβού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα της. Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού φιλοξενεί, ιδιαίτερης αξίας φυσικών τόπων άγριας πανίδας και χλωρίδας. Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος του Δήμου μας αποτελεί τη βάση για μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Κύρια ασχολία των κατοίκων του Δήμου Φαιστού είναι η γεωργία, καθώς και η κτηνοτροφία. Τα προϊόντα του Δήμου εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ πολλά από αυτά έχουν λάβει κορυφαίες Διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το κύρος τους. Για τους παραπάνω λόγους η έκθεση αυτή έδωσε τη δυνατότητα, να προβληθεί τόσο ο Δήμος όσο και οι επιχειρήσεις που τον συνόδεψαν σε αυτό το ταξίδι.                                                                                 

Στη Μεγάλη Συνάντηση έδωσαν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Βασικός στόχος και φιλοδοξία της έκθεσης  ήταν το τετραήμερο αυτό, να αναδειχτεί, μέσα από την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, όλη η δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών.

Χιλιάδες επισκέπτες γεύτηκαν και προμηθεύτηκαν τα τοπικά μας προϊόντα, ενώ εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες ανέπτυξαν συνεργασία σε επίπεδο χονδρικής και διακίνησης των εμπορευμάτων σε όλη την Ελλάδα.    

Το μεγάλο αυτό γεγονός, της έκθεσης, έδωσε τη δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Κρήτης, ενώ εκτός από το εμπορικό του μέρος, πλαισιώθηκε από ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που ανέδειξαν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄όλη τη διάρκεια του τετραημέρου στο περίπτερο του Δήμου Φαιστού γινόταν δειγματισμός και κέρασμα των τοπικών μας προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια-κάρτες) των επιχειρήσεων. Επίσης γινόταν συνεχώς παρουσίαση των αξιοθέατων του Δήμου μας στο κοινό, καθώς  και του πιο συναρπαστικού γεγονότος του καλοκαιριού, διεθνούς φήμης πλέον ΄΄Matala Beach Festival΄΄.                       

Από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, 18 επιχειρήσεις συμμετείχαν στο χώρο της έκθεσης, τις οποίες ευχαριστεί ο Δήμος Φαιστού  που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της έκθεσης σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πρόβαλαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής της Μεσαράς . Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν από το Δήμο Φαιστού ήταν οι εξής:

  1. Βότομος Α.Ε. εμφιαλωμένα νερά ΄΄Ζαρός΄΄
  2. Σαΐτης Αναψυκτικά Εσπερίς Κόκκινος Πύργος
  3. Δασκαλάκης Αναψυκτικά ΄΄ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ΄΄ Σκούρβουλα
  4. Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου
  5. ΄΄ΒΙΑΝΑΜΕ΄΄ Α.Ε. Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσαράς Τυμπάκι
  6. ΄΄FESTOS AGROGROUP΄΄ Χαριστάκης Εμμανουήλ Βώροι
  7. Κακουλάκης Γεώργιος Κρητικά προϊόντα Μοίρες,
  8. Φραγκιαδάκης Αντώνης & ΣΙΑ Ο.Ε. Τυροκομικά προϊόντα “Η Κορυφή” Μοίρες
  9. Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. Μέλι “Αορίτικο” Βορίζια
  10. Γρινιαράκης Κων/νος Παραδοσιακά Αρτοποιήματα ΄΄Ο Πετρόμυλος΄΄ Τυμπάκι
  11. Οικογένεια Τσικνάκη  Παραδοσιακά                                     Αρτοποιήματα  Πετροκεφάλι
  12. Askofruit Ασκοξυλάκης Εμμανουήλ βιολογικά προϊόντα Ροδιού ΄΄Ο Χυμός της Χαράς΄΄  Βώροι
  13. Πρωτογεράκης ελαιόλαδο ΄΄Λιοκάρπι΄΄ Βώροι
  14. Βιολογικά βότανα Γιαννούτσος - Μπάρκας Ιωάννης "Βότανο" Κουσές
  15. Μαθιουδάκη Σωτηρία Φυσικά Καθαριστικά  ΄΄FESTOSOAP΄΄ Σίβας
  16. Ξηρουδάκης Βιολογικό κρασί ΄΄Αμπελώνας Μαργαριτάρι΄΄  Μαγαρικάρι
  17. Ξηρουδάκης Αντώνης Προϊόντα από Γκότζι Μπέρι ΄΄ Cretan Goji ΄΄ Μοίρες
  18. Ξενία Φαιστός Α.Ε. ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προϊόντα διατέθηκαν με σκοπό την προβολή και την προώθηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φαιστού, ενώ με την ολοκλήρωση της έκθεσης, τα εναπομείναντα προϊόντα από το Δήμο Φαιστού διατέθηκαν δωρεάν στην Κρητική Εστία Αθηνών.

Το Δήμο Φαιστού εκπροσώπησε καθ΄όλη τη διάρκεια του τετραημέρου ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βογιατζάκης Κων/νος, ο οποίος ήταν και ο γενικός συντονιστής για να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση και ο Αντιδήμαρχος κ. Ξηρουδάκης Ιωάννης.

 

mesaralive.gr  13 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα