Δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην 3η Παγκρήτια έκθεση: «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

mesaralive  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην 3η Παγκρήτια έκθεση: «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Γεμάτοι από πλούσιες εμπειρίες επέστρεψαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι του Δήμου Φαιστού που βρέθηκαν από τις 1 έως τις 4 Μαΐου στο στάδιο ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ), στο Νέο Φάληρο, στην Αθήνα.

Η καρδιά της Κρήτης χτύπησε δυνατά, μέσα από την έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση». Συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός ήταν η εριφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη Δήμων της Κρήτης.

Με μεγάλη επιτυχία και ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε στην 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ - Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, θέλοντας με τη συμμετοχή αυτή να δηλώσει ότι είναι παρόν στα μεγάλα ραντεβού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα της.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού φιλοξενεί, ιδιαίτερης αξίας φυσικών τόπων άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Οι φυσικές και πολιτιστικές αυτές καταλληλότητες αποτελούν τη βάση για μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Κύρια ασχολία των κατοίκων του δήμου Φαιστού είναι η γεωργία, καθώς και η κτηνοτροφία.

Τα προϊόντα του δήμου εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ πολλά από αυτά έχουν λάβει κορυφαίες Διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το κύρος τους. Για τους παραπάνω λόγους η έκθεση αυτή έδωσε τη δυνατότητα, να προβληθεί τόσο ο Δήμος όσο και επιχειρήσεις που συνόδεψαν σε αυτό το ταξίδι.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω  έκθεση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίοιυ , του Δήμου Φαιστού και άλλων Δήμων της Κρήτης, των Επιμελητηρίων της Κρήτης και πολλών διμερών Επιμελητηρίων του εξωτερικού, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, του Συνδέσμου εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, διμερών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων.

Στη Μεγάλη Συνάντηση έδωσαν το «παρόν» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Βασικός στόχος και φιλοδοξία της έκθεσης ήταν το τετραήμερο αυτό, να αναδειχτεί, μέσα από την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, όλη η δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών.

Από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, 22 επιχειρήσεις συμμετείχαν στο χώρο της έκθεσης,τις οποίες ευχαριστεί ο Δήμος Φαιστού που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της έκθεσης σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πρόβαλαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής της Μεσαράς.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν από το Δήμο Φαιστού ήταν οι εξής:

Πρωτογεράκης ελαιόλαδο Λιοκάρπι, Σταματάκης Αναψυκτικά Θαύμα, Σαΐτης Αναψυκτικά Εσπερίς, Βότομος ΑΕ νερό Ζαρός, Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου , Ζουριδάκης Αρτοποιεία, Αυγενάκης παξιμάδια Ερωφίλη, Κακουλάκης κρητικά προϊόντα, Κυδωνάκης ελαιόλαδο oleum, Ένωση Μεσαράς, Δουλγεράκης βιολογικό ελαιόλαδο Κούρτες, Κτήμα Ζαχαριουδάκη κρασί Ορθή Πέτρα, Φραγκιαδάκης Αντώνης & ΣΙΑ ΟΕ “Η Κορυφή”, Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ ΟΕ “Aoritiko”, Σφακιανάκης Μιχάλης Ρακόμελο,Φούρνος Χριστοφή παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, Γκρινιαράκης Κωνσταντίνος Αρτοποιείο Τυμπάκι, Σπυριδάκη Χαρά λικέρ ρόδι ΄΄Το ποτό της Χαράς΄΄, Χατζηδάκης Γ. και ΣΙΑ ΟΕ Νωπά κρέατα Καστέλι, Ξενία Φαιστός Α.Ε., Μανασάκης Αντώνης Κρητικό μέλι Ζαρού, Μανώλης Παπαδάκης KOUSES ESTATE Βιοδυναμικό λάδι Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι τα προιόντα διατέθηκαν με σκοπό την προβολή και την προώθηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φαιστού.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, τα προϊόντα από το Δήμο Φαιστού διατέθηκαν στα εξής φιλανθρωπικά ίδρυματα :

“ Χαμόγελο του παιδιού” , “Παιδικά Xωριά SOS” σε συνεργασία με το διοργανωτή της έκθεσης.

Ειδική αναφορά στο περίπτερο της έκθεσης  έγινε για την παρουσίαση στο κοινό των αξιοθέατων του Δήμου Φαιστού και του πιο συναρπαστικού γεγονότος του καλοκαιριού, το Matala Beach Festival 2015 όπου οι απανταχού φίλοι των Ματάλων θα ζήσουν μοναδικές στιγμές από τις 19 μέχρι τις 21 Ιουνίου στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το τριήμερο στην όμορφη παραλία των Ματάλων, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο Φαιστού.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, της έκθεσης, έδωσε τη δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Κρήτης ενώ, εκτός από το εμπορικό του μέρος, πλαισιώθηκε από ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που  ανέδειξαν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης.

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Μαυράκης Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Φαιστού σε δηλώσεις του τόνισε ότι: Ο Δήμος Φαιστού με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε στην 3η Παγκρήτια έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση".

Αυτή η επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλει στην προβολή των κρητικών αγροτικών και τουριστικών προϊόντων του Δήμου, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και συμβάλλοντας στην  ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο είναι και το μεγάλο ζητούμενο στις κρίσιμες μέρες που βιώνει ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά και ο τόπος μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ, προσωπικά, τον σεφ Φανουράκη Στέλιο που δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο, και συμμετείχε στην έκθεση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, καθώς και τον σεφ Αδάμ Παπαδάκη που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Οι δύο συντοπίτες μας αξιοποίησαν με δεξιοτεχνία τον κρητικό πλούτο, μαγειρεύοντας με παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών της περιοχής.

Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς, η παρουσία στο Περίπτερο του Δήμου Φαιστού, του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, αλλά και του Επικεφαλή του Τμήματος Εμπορίου και Προώθησης Επενδύσεων Πρεσβείας Πολωνίας στην Αθήνα κ. Mirosław Gojdź με τη συνοδεία διμελούς Επιτροπής.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν και δέχτηκαν ως δώρο τα κρητικά κεράσματα του τόπου μας, αλλά και ανοιχτή πρόσκληση για το Φεστιβάλ των Ματάλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης έλαβε το Δίσκο της Φαιστού σε ένδειξη καλής φιλοξενίας.

Από τα μηνύματα του κόσμου φαίνεται ότι η παρουσία του Δήμου μας στην Παγκρήτια Έκθεση στέφθηκε με επιτυχία.

 

mesaralive  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα