ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ: Ελπίζουν να τον παραδώσουν σε 2 εβδομάδες

https://www.patris.gr/  30 August, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ: Ελπίζουν να τον παραδώσουν σε 2 εβδομάδες

Προσπαθούν, αλλά ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει οι αρμόδιες υπηρεσίες να παραδώσουν τον νέο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, ο οποίος και παραμένει κλειστός για σχεδόν έξι μήνες.

Οι δηλώσεις πάντως μετά από τρεις αιτήσεις για παράταση παράδοσης, σύμφωνα με τις οποίες ο δρόμος θα μπορούσε να έχει  παραδοθεί ως την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου μάλλον αποδεικνύονται «κενό γράμμα». Ακόμα όμως και η «ψυχολογική ημερομηνία» παράδοσης της 5ης Σεπτεμβρίου, που θεωρητικά θα διατηρούσε κυβέρνηση και υπηρεσίες εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, αν και με λίγες μόνο ημέρες καθυστέρηση, απομακρύνεται από το κάδρο της πιθανής ημερομηνίας παράδοσης.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, προς το παρόν, ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Και αυτή η ημερομηνία ωστόσο θεωρείται αμφίβολη, αφού ήδη στις «εσωτερικές συζητήσεις» αναζητείται λύση για τη ρεαλιστική ανακοίνωση παράδοσης στο τέλος του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

Επίσημα βέβαια δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ημερομηνιών, προκειμένου να μην εκτεθούν υπουργείο και υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή διαρρέει έντεχνα πως ενώ όλες οι εργασίες κινούνται ομαλά και ικανοποιητικά, εκκρεμεί το κόμματι της «γραφειοκρατικής επικαιροποίησης» του έργου, που μπορεί να καθυστερήσει την παράδοση. Όλα όμως, θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη που θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείο Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, όπου παράλληλα με τη διαβούλευση για τις περιβαλλοντικές μελέτες του ΒΟΑΚ θα τεθεί και το ζήτημα που αφορά στον δρόμο Ηράκλειο-Μεσσαρά.

Τοπικά πάντως, ασκούνται μεγάλες πιέσεις προς το Υπουργείο και τον αρμόδιο γραμματέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος το αργότερο ως τις 12 Σεπτεμβρίου ή και νωρίτερα, «με όποιο κόστος», με δεδομένο ότι τόσο ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής, όσο και ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης είχαν δεσμευθεί για παράδοση του έργου «τέλος καλοκαιριού». Και μπορεί η συγκεκριμένη φράση να έχει μια σχετική ελαστικότητα ως προς την ερμηνεία της και την ακριβή ημερομηνία, όμως με δεδομένο πως ειπώθηκε μήνες πριν, κάθε ημέρα καθυστέρησης μετά τις 25 Αυγούστου, δρα αρνητικά για την κυβέρνηση και την τοπική Νέα Δημοκρατία.

Ήδη οι επιβαρύνσεις που έχουν υπάρξει στην κοινωνία της Μεσσαράς, οι εκτοξεύσεις στα κόστη μετακίνησης ιδιωτών κι επαγγελματιών, αλλά και το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός του νότου λόγω του δρόμου αποτελούν βαρίδια για την κυβέρνηση, η οποία θέλει να αποδείξει πως έχει αφενός μια συνέπεια λόγων και έργων, ενώ αφετέρου μπορεί να παρέμβει καίρια προκειμένου να παραδώσει ένα ασφαλές δίκτυο προς χρήση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κρήτης Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Καρκανάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο του δρόμου.

Στο εργοτάξιο βρέθηκε και ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και τόνισε πως αναμένει την άμεση παράδοση του έργου προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και προς όφελος της συνολικότερης ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Γιώργος Αγαπάκης και ο υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας δήλωσαν πως παρά τις   δυσκολίες και τις αντιξοότητες που παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο, η εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών προχωρά ικανοποιητικά και σύντομα θα μπορέσει να δοθεί ο τόσο σημαντικός για τη Μεσσαρά δρόμος ξανά σε κυκλοφορία.

 

https://www.patris.gr/  30 August, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα