Δρόμος Μεσαράς:Διευκρινήσεις για την ημερομηνία παράδοσης

  01 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δρόμος Μεσαράς:Διευκρινήσεις για την ημερομηνία παράδοσης

Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα γνωμοδοτήσει επί του προσυμβατικού ελέγχου για τη νέα κατεπείγουσα σύμβαση που απαιτείται ώστε να διορθωθούν οι αστοχίες του δρόμου της Μεσαράς περιμένουν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης για να… φορτσάρουν για την ολοκλήρωση των έργων.
Όπως εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, μόλις έλθει το πολυπόθητο χαρτί σε τρεις, τέσσερις μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες για να δοθεί ο δρόμος!
 
Το ιστορικό 

Όπως εξήγησε ο κ. Αγαπάκης η κατεπείγουσα παρέμβαση με τη νέα σύμβαση που θα αντιμετώπιζε όλα τα προβλήματα απεστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 27 Ιουλίου, το Ελεγκτικό ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία στις 22 Αυγούστου και μ’ έναν αγώνα δρόμου αφού έπρεπε να συμπληρωθούν 23 νέοι Φάκελοι εστάλησαν τελικά επικαιροποιημένα πριν από 2 μέρες και συγκεκριμένα στις 30
Αυγούστου.
Η τελική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δυστυχώς συνέπεσε και με τις δικαστικές διακοπές λόγω Αυγούστου, θα καθορίσουν  την οριστική ολοκλήρωση του έργου καθώς όπως ήδη προείπαμε απαιτούνται + 4 μέρες έργων για να δοθεί ο δρόμος από την έλευση του εγγράφου!
« Μας υπολείπονται κάποια ακόμα έργα- κυρίως ασφαλτικά-  που δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς την έγκριση του ελεγκτικού.
Εκτιμούμε πως την άλλη εβδομάδα θα έλθει όποτε προχωράμε στις εργασίες των τεσσάρων ημερών επί του καταστρώματος για να παραδοθεί ο δρόμος. Σκεφτείτε μόνο πως επειδή έχουμε ακόμα ενεργή την παλιά σύμβαση μπορέσαμε να δουλέψουμε στις 3 από τις 5 θέσεις που είχαμε πρόβλημα και μένουν ακόμα οι δυο που πρέπει να δουλέψουμε» δηλώνει ο Γιωργος Αγαπάκης.  

Η αποπεράτωση και το αγκάθι του Απομαρμά!

Και μπορεί τα προβλήματα έστω και με τα  αλλεπάλληλα πισωγυρίσματα  να αντιμετωπιστούν, έστω κι έτσι, το μεγάλο « αγκάθι» είναι στα σημεία του Απομαρμά όπου οι ειδικοί διαβλέπουν πως πιθανότατα τον ερχόμενο χειμώνα κι αν έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, θα έχουμε νέα ζητήματα !
Μάλιστα με τη νέα εργολαβία που πρόκειται να ενεργοποιηθεί τώρα, θα ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι καθώς είναι δυνητική περιοχή που έχει επιβαρυνθεί όχι μόνο από το σαθρό υπέδαφος αλλά και τις  σεισμικές  δονήσεις του πεταγμένου Σεπτέμβρη. Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτά τα έργα δεν θα επηρεάσουν την παράδοση του δρόμου καθώς θα γίνουν πέριξ του οδοστρώματος. Τέλος θα γίνει  ακόμα και  η αντικατάσταση των λαμπτήρων μέσα στις σήραγγες, που κι αυτή εκκρεμούσε!

 

  01 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ