Δολιοφθορά και ξυλοκλοπή σε… δύο δόσεις

mesaralive.gr  01 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δολιοφθορά και ξυλοκλοπή σε… δύο δόσεις

φωτο:mesaralive.gr

Άλλο ένα περιστατικό δολιοφθοράς, αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου από ιδιοκτήτη ελαιόφυτου που βρίσκεται στην περιοχή Καραβάς, περιφέρεια Νιβρύτου της ΔΕ Ρούβα του Δ. Γόρτυνας.

Ο κ. Νίκος Λεμονάκης από το Ζαρό, που είχε ήδη πέσει θύμα δολιοφθοράς προ διημέρου, πήγε το Σάββατο το πρωί να καθαρίσει ότι είχαν αφήσει οι ασυνείδητοι στο πέρασμά τους, ωστόσο βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ότι είχε απομείνει από την πρώτη δολιοφθορά, το είχαν καταστρέψει οι άγνωστοι δράστες, που «επισκέφθηκαν» το ελαιόφυτο για δεύτερη φορά…

Όπως εκτιμά ο ίδιος, η δεύτερη «επίσκεψη» έγινε επειδή μετά την πρώτη δολιοφθορά απευθύνθηκε στην Αγροφυλακή και μάλιστα επειδή έμαθε ότι στην ευρύτερη περιοχή «Δρόσοι» υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα, σε συζήτηση είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

«Αυτό τουλάχιστον μπορώ να σκεφτώ για την δεύτερη αυτή «επίθεση» στο ελαιόφυτο».

Μετά την πρώτη δολιοφθορά, κάλεσα την Αγροφυλακή, όπως έκανα και σήμερα.

Όμως επειδή είπα ότι κάτι πρέπει να γίνει να σταματήσουν οι δολιοφθορές και οι ξυλοκλοπές, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελιές που κόπηκαν, ήταν «καλά δέντρα» όπως λέει ο ιδιοκτήτης τους, έβγαζαν δηλαδή πολύ λάδι.

Ωστόσο οι δράστες, όχι μόνο προχώρησαν στο κόψιμό τους, αλλά έκλεψαν και τα χοντρά ξύλα, αφήνοντας πίσω τους τα ψηλά….

Και εδώ σαν mesaralive.gr απευθυνόμενοι προς κάθε αρμόδιο, εκφράζουμε την εξής απορία…

Όταν κάποιος κόβει ξύλα, όταν τα πουλάει ή όταν αγοράζει, δεν απαιτούνται παραστατικά; Και αν ναι… πως μπορούν κάποιοι και δρουν ανεξέλεγκτα «αλωνίζοντας» και δημιουργώντας ζημιές σε ξένες περιουσίες, πλουτίζοντας από τις δολιοφθορές και τις κλοπές;

 

mesaralive.gr  01 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα