Δίκη Γρηγορόπουλου: “Έσπασαν” τα ισόβια-Δεκατρία χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα

  29 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
Δίκη Γρηγορόπουλου: “Έσπασαν” τα ισόβια-Δεκατρία χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα

Διαδικαστικό πλέον το ζήτημα της αποφυλάκισης του....

"Εσπασε" τα ισόβια για τον Επ. Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς του αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Του επιβλήθηκε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 13 έτη, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 15 ετών.

Στην πράξη αυτό σηματοδοτεί την αποφυλάκιση μέσα στις επόμενες ημέρες του Επ. Κορκονέα, καθώς είναι πλέον θέμα διαδικαστικό.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η ανώτατη ποινή κάθειρξης που μπορούσε να του επιβληθεί, δεν μπορούσε να ξεπερνάει τα 15 έτη. Μάλιστα, ο καταδικασθείς ειδικός φρουρός έχει ήδη εκτίσει για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε εισηγηθεί να χορηγηθεί στον Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας (Ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος, ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου).

 

  29 July, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα