Διαρροές και από το Ηράκλειο στη σημερινή ψηφοφορία- Τι θα κάνουν οι Ηρακλειώτες Βουλευτές (pics)

mesaralive.gr  15 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Διαρροές και από το Ηράκλειο στη σημερινή ψηφοφορία- Τι θα κάνουν οι Ηρακλειώτες Βουλευτές (pics)

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ενόψει της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την ψήφιση της συμφωνίας που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο δίνουν τη δική τους μάχη με τις απόψεις και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις

Ο πρώτος και πλέον ξεκάθαρος- μέχρι να αλλάξει γνώμη- είναι ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο ίδιος, με ανακοίνωση του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) εξηγεί γιατί θα ψηφίσει τελικά «Όχι», παραμένοντας όμως στη θέση του. Δήλωσε δηλαδη πως δεν θα παραιτηθεί και δε θα παραδώσει τη θέση του.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Μιχελογιαννάκης αναφέρει πως «στο δίλλημα μεταξύ άρτου εξάρτησης και ψωμί του ιδρώτα, διαλεγω το ψωμί του ιδρώτα και συνεχίζω μάχιμος τους λαϊκούς αγώνες εντός κοινοβουλίου, βάσει των εντολών που προεκλογικά η κοινωνία μου έδωσε».

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είχε ψηφίσει θετικά στη διαδικασία για την εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης των νέων μέτρων.

Τρομακτική επιλογή

Την ίδια ώρα ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης δηλωνει αναποφάσιστος, καθώς πρόκειται για μια τρομακτική επιλογή.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ζούμε πραγματικά άγριες πολιτικές συνθήκες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο δίλημμα. Στο μυαλό του υπαρχει το "ναι", όμως η απόφαση του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τον ίδιο να σκέφτεται και το "οχι", έχοντας στη σκέψη του, όλη την παρουσία του ως πρόεδρος του ΕΚΗ. Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ψηφίσει "οχι" δεν διατίθεται να κρατήσει την έδρα.

 

Στο "οχι" ο Κριτσωτάκης

Ο τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην κατεύθυνση της καταψήφισης των μέτρων.  Όπως είπε όμως περιμένει να μιλήσει πρώτα με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, περαμένοντας μέχρι τότε στην άποψη για το "οχι" στα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

πηγή:creteplus.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  15 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ