Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται στο 6,3%, καθώς συγκεντρώνει 30,4% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,2% και η Ελληνική Λύση 4,7%.
O Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 38,1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 29,2%. Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25,7%, ενώ ένα 7% ανέφερε κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό.
Στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 46%, έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, το 37,6% των ερωτηθέντων έχουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να χειριστεί θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εμπιστοσύνη των πολιτών να χειριστεί θέματα εγκληματικότητας, με ποσοστό 40,3%, έναντι 23,4% του Αλεξη Τσίπρα.
Στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7%, έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,2% έναντι 24% και σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας.
Σε ζητήματα διαχείρισης αναφορικά με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 30,6%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 29,4%.
Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες
Οσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια είναι αυτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό με 51.9%, έναντι του 11% της υπόθεσης Πάτση.
Πιο πίσω, στο 10.3% ακολουθεί η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά στο 7.6% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7.3%.
MRB: Η υπόθεση Πάτση
Σύμφωνα με την MRB, η κοινή γνώμη αξιολογεί ως πολύ σοβαρή την υπόθεση με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, τον οποίο διέγραψε η ΝΔ, σοβαρότερο από εκείνη των υποκλοπών.
Στη σύγκριση των προβλημάτων, πρώτη εξακολουθεί να βρίσκεται η ακρίβεια, ακολουθεί η υπόθεση Πάτση, η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία και στην προτελευταία θέση οι υποκλοπές.
Για το «καλάθι του νοικοκυριού», το 61.1% δήλωσε απαισιόδοξο όσον αφορά τη συμβολή που θα έχει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών, με το 33% να το βλέπει θετικά.
Τέλος, αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, το 48,2% θεωρεί πως πρέπει να γίνει περισσότερο σκληρή, το 38,8% να διατηρηθεί ως έχει και το 6,1% ότι πρέπει να χαλαρώσει τη στάση της.
Δείτε επίσης
- Δήμος Τυμπακίου Ξανά!!!
- Brain gain: Πώς βλέπουν την Ελλάδα όσοι επέστρεψαν
- Κομβος ΔΕΛΤΑ. Να είμαστε καλά να τον θυμόμαστε ?? !!
- Πρωτοβουλία για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου
- Το Τυμπάκι γίνεται παγκόσμιος κόμβος στις τηλεπικοινωνίες
Σχετικά άρθρα
- Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ-Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ
- Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ
- Δημοσκόπηση: Εντείνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια-Τα δεδομένα για την αρχηγία σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
- ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Δούκα σε νέα δημοσκόπηση
- Νέα Δημοσκόπηση: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Σημαντική πτώση για τη Ν.Δ