Δημόσιο: Τα νέα όρια ηλικίας συντάξεων, οι αποδοχές

mesaralive.gr  11 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣOIKONOMIA
Δημόσιο: Τα νέα όρια ηλικίας συντάξεων, οι αποδοχές

Φώτο: Χάρης Γκίκας

Μεγάλες ανατροπές φέρνουν στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων οι νέες διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν με το 3ο Μνημόνιο.

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις αυξήσεις που συντελούνται στα όρια ηλικίας στους δημόσιους υπαλλήλους και περιγράφονται αναλυτικά οι κατηγορίες εκείνες εργαζομένων στο δημόσιο που επιβαρύνονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας, σταδιακά από 19 Αυγούστου 2015 και μετά.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1 /1/ 2015 και μετά, αλλά και όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά.

Στην ίδια εγκύκλιο θεσπίζονται οι προϋποθέσεις για την καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Επίσης, αποσαφηνίζεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού του ποσού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί πριν τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Η παρούσα εγκύκλιος αφορά: - Υπαλλήλους/λειτουργούς του Δημοσίου, των ΟΤΑ ή άλλων ΝΠΔΔ οι οποίοι υπάγονται στο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου (καταβολή σύνταξης από το Δημόσιο). - Υπαλλήλους άλλων ΝΠΔΔ, οι οποίοι διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι συντάξεις τους βαρύνουν τους οικείους φορείς. - Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος (κατά το μέρος που η εγκύκλιος αυτή αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης).

Πηγή:sofokleousin.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  11 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣOIKONOMIA