Δήμος Φαιστού: Θετικό το πρόσημο της αντιπυρικής περιόδου-Όλα έτοιμα για την αντιπλημμυρική

  05 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Θετικό το πρόσημο της αντιπυρικής περιόδου-Όλα έτοιμα για την αντιπλημμυρική

Σε καταγραφή πεπραγμένων προχωρά η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, μετά την ολοκλήρωση της Αντιπυρικής Περιόδου 2021.

Η αποτίμηση της δράσης είναι θετική, ενώ μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες ενέργειες για τη νέα αντιπλημμυρική περίοδο 2021 – 2022.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο δράσεων της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φαιστού, υπήρξε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόμπιας, το παράρτημα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και εθελοντικές ομάδες. Για πρώτη φορά μάλιστα τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ο Δήμος Φαιστού προχώρησε σε τέσσερις προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν σε όσες περιπτώσεις πυρκαγιών χρειάζονταν άμεση επέμβαση.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου επίσης, υπήρξε συνεχής ενημέρωση με SMS προς όλους τους εμπλεκόμενους και τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων, σε όλες τις περιπτώσεις δείκτη επικινδυνότητα 4 και άνω, καθώς και ενίσχυση των παρατηρητηρίων, αλλά και των πεζών περιπολιών με τη συνδρομή εθελοντών. Τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου υπήρξε επίσης άμεση συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Πρωτογενή Τομέα για την παροχή μηχανημάτων έργων και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Εντός της αντιπυρικής περιόδου μάλιστα, η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία του αρχηγού των Εθελοντών Σαμαρειτών Κλιμακίου Μοιρών Μανόλη Μαρκάκη, για περαιτέρω εγρήγορση και αυξημένη επιφυλακή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης, είχε ενημερώσει όλους τους εκπροσώπους Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για τις συνθήκες και την ανάγκη πρόσθετης εγρήγορσης. Ενημέρωση για συντονισμό των δράσεων είχε επίσης και ο Ερυθρός Σταυρός καθώς και το διευρυμένο δίκτυο εθελοντών. Στην έκτακτη σύσκεψη είχε αποφασιστεί επίσης, η αύξηση των παρατηρητηρίων σε δέκα για τον καλύτερο έλεγχο της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις νυκτερινών περιπόλων και αυξημένων παρατηρητηρίων, είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη δημοτική Ενότητα Ζαρού, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιώργο Γιατρομανωλάκη και πλήθους εθελοντών.

Την ίδια στιγμή, θετική ήταν η αποτίμηση της αντιμετώπισης των εστιών που εκδηλώθηκαν τη φετινή περίοδο, καθώς με την κατάλληλη οργάνωση και την άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μοιρών και με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση κινδύνου, αφού όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στην αρχή τους.

«Μία ακόμα αντιπυρική περίοδος ολοκληρώθηκε, θεωρούμε επιτυχημένα, όπως προκύπτει άλλωστε και από τα επίσημα στοιχεία» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Με δεδομένη την κλιματική κρίση, αλλά και τα προβλήματα που διαπιστώνουμε δυστυχώς γύρω μας καθημερινά, λάβαμε αποφάσεις για την ενίσχυση και τη βελτίωση της Πολιτικής Προστασίας που θεωρούμε ότι απέδωσαν καρπούς. Δεν εφησυχάζουμε βέβαια. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και συνεχίζουμε τις δράσεις μας για τη νέα, αντιπλημμυρική περίοδο».

 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει:

«Με τις βασικές οδηγίες του Δημάρχου μας, προχωρήσαμε σε όλες τις αναγκαίες δράσεις για να έχουμε μια αποτελεσματική Πολιτική Προστασία, που επενέβη άμεσα και συντονισμένα σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε. Ευχαριστούμε θερμά για τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες τους, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μοιρών, το παράρτημα Μοιρών του Ερυθρού Σταυρού, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τυμπακίου, τους εθελοντές μας, την Περιφέρεια, αλλά και καθένα ξεχωριστά που βοήθησε στην προσπάθεια. Ο αγώνας είναι συνεχής. Ανασυντασσόμαστε και προχωράμε τις αναγκαίες δράσεις για την αντιπλημμυρική περίοδο 2021 – 2022».

 

  05 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα