Δημος Φαιστού: Τα αντιπλημμυρικά έργα σε πρώτο πλάνο

  04 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δημος Φαιστού: Τα αντιπλημμυρικά έργα σε πρώτο πλάνο


Σε πρώτη προτεραιότητα τέθηκε η ολοκλήρωση προετοιμασίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού, όλων των δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Η συνεδρίαση, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και στην έναρξη της αντιπλημμυρικής. Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε απολογισμός δράσης της αντιπυρικής περιόδου κατά την οποία και διαπιστώθηκε η αρτιότητα του σχεδιασμού και η αποτελεσματικότητα της οργάνωσης, δεδομένων των δυσμενών θερινών συνθηκών με ακραία φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους.
Για την αντιπλημμυρική περίοδο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρθηκε στις δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως καθαρισμοί ρεμάτων, έλεγχος ιρλανδικών διαβάσεων και προετοιμασία οχημάτων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπλημμυρικής περιόδου τα μηχανήματα δήμου και φορέων θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ενώ σε εγρήγορση, αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, ανάλογα με τις συνθήκες, θα βρίσκεται και όλο το προσωπικό. Στο πλαίσιο της σύσκεψης επίσης, έγινε καθορισμός αρμοδιοτήτων ανά φορέα, επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των αρχών, καθώς επίσης και η οργανωτική δομή σε περίπτωση εξέλιξης συμβάντος.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως για να υπάρξει ο ύψιστος βαθμός προετοιμασίας και οργάνωσης, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το Γραφείο Κίνησης και τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι φορείς από Αστυνομία, ΤΑΕ, Πυροσβεστικό Σώμα, Πολεμική Αεροπορία, Ελληνικό Στρατό, Δασαρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – παράρτημα Μοιρών, καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.
 

 

  04 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα