Δήμος Φαιστού: Σε επιφυλακή για τουρίστες - ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή

cretalive.gr  23 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Σε επιφυλακή για τουρίστες - ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή

Σαν να επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού αντιμετωπίστηκε, από την αρχή έως το τέλος, από τον Δήμο Φαιστού το περιστατικό με την επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου που βρισκόταν ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

Η γυναίκα, η οποία ταλαιπωρείται από βαριά βρογχίτιδα διεκομίσθη στο Βενιζέλειο. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τον πλήρη κι απαραίτητο εξοπλισμό σαν να ήταν περίπτωση ασθενή με Covid-19.

“Δεν θέλαμε η ασθενής να κατέβει στο Κέντρο Υγείας Μοιρών” ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και πρόσθεσε: “Από την αρχή ζητήσαμε κι είχαμε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι δεν θα κατέβαινε κόσμος από το κρουαζιερόπλοιο, όπως κι έγινε”.

Βάρκα πλησίασε το κρουαζιερόπλοιο. Από εκεί, η γυναίκα “έπιασε” στεριά κι εν συνεχεία διεκομίσθη στο Βενιζέλειο.

“Ζητήσαμε από το Λιμενικό, το κρουαζιερόπλοιο να απομακρυνθεί περιοχή μας, όπως κι έγινε αμέσως μετά” σημείωσε ο κ. Νικολιδάκης, υπογραμμίζοντας πως “προσπαθούμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης με με θρησκευτική ευλάβεια για να περάσουμε αυτή τη λαίλαπα”.

Με το που έφυγε το ασθενοφόρο, έγινε απολύμανση στην προβλήτα. Η δημοτική αρχή προχώρησε σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε “τουλάχιστον από αυτή τη διακομιδή να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα” διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Φαιστού, που τόνισε ότι θα πρέπει “να φοβόμαστε και από τη δική μας συμπεριφορά”, καλώντας τους συνδημότες του να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Στον Δήμο Φαιστού είναι επίσης σε επιφυλακή και για τους τουρίστες που έχουν αγοράσει σπίτια σε διάφορα χωριά. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί και δεν έχει συμβεί κάτι το ανησυχητικό.

 

cretalive.gr  23 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ