Δήμος Φαιστού: Βροχή οι υποψηφιότητες στο δρόμο για τις κάλπες

  06 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Βροχή οι υποψηφιότητες στο δρόμο για τις κάλπες

Aρκετές οι νέες προσθήκες για την παράταξη του Γιάννη Μαθιουδάκη-Ενίσχυσης συνέχεια και για τον Γρηγόρη Νικολιδάκη

Με το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Φαιστός-Συμμαχία Προόδου», με Επικεφαλής τον Γιάννη Μαθιουδάκη, θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, η Αργυρώ Αλεβιζάκη που κατοικεί στις Μοίρες. 

Τρίτεκνη μητέρα, Αγρότισσα που ζει με την οικογένεια της στην έδρα του Δήμου Φαιστού, η Αργυρώ Αλεβιζάκη, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση καθώς, ως μητέρα και κάτοικος του Δήμου Φαιστού, ενδιαφέρεται για τα δημοτικά πράγματα που επηρεάζουν, όπως λέει, τις ζωές όλων μας, από την καθημερινότητα μας, μέχρι το μέλλον των παιδιών μας σε αυτό τον τόπο.

Όπως δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης "Η μεγάλη Παράταξη μας που συγκροτείται από όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες που αγωνίζονται για έναν Δήμο Φαιστού με προοπτικές, καλωσορίζει την Αργυρώ Αλεβιζάκη, μια συνδημότισσα μας εργατική, δυναμική και δραστήρια που ασχολείται με τον αγροτικό τομέα, μοχθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της. Για τη γενιά αυτών των παιδιών, των νεότερων δημοτών Φαιστού, αξίζει να παλέψουμε όλοι για να μπει ένα τέλος στην απραξία, στην στασιμότητα, την έλλειψη οράματος και προοπτικής". 

Όπως ανέφερε η Αργυρώ Αλεβιζάκη "Με ενδιαφέρουν τα δημοτικά πράγματα γιατί πιστεύω πως σε έναν δήμο πρέπει να έχουν καίριο λόγο οι δημότες και οι δημότισσες του, οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτόν, ξέρουν τα προβλήματα του, τις ελλείψεις και τις ανάγκες του, γιατί είναι κάτι που βιώνουν καθημερινά. Αυτή η συνένωση δυνάμεων σε μια Συμμαχία Προόδου για τον Δήμο Φαιστού, με Επικεφαλής τον Γιάννη Μαθιουδάκη, εκφράζει την ανάγκη όλων μας για έναν δήμο σύγχρονο όπου η φωνή των πολιτών θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη! Γι αυτό δηλώνω ενεργά παρούσα στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για έναν καλύτερο δήμο!".

Κώστας Σχοιναράκης

Τρίτεκνος πατέρας που ζει με την οικογένεια του στην έδρα του Δήμου Φαιστού, ο Κώστας Σχοιναράκης, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή του κρητικού νότου, ως ένας νέος ηλικιακά επιχειρηματίας με ανοιχτό μυαλό σε καινοτομίες & νέες ιδέες, έχοντας αποκτήσει ευρύτητα αντίληψης από την πολύχρονη παραμονή του, για δεκαπέντε χρόνια, στο εξωτερικό. 

Όπως δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης "Η περιοχή μας και ο δήμος μας χρειάζονται ανθρώπους όπως τον Κώστα Σχοιναράκη που τολμούν, πρωτοπορούν, προσπαθούν και τελικά πετυχαίνουν, με δουλειά και προσπάθεια, τους στόχους τους. Ένας νέος σε ηλικία συνδημότης μας που έχει δημιουργήσει δική του εταιρία αποτελεί ελπίδα προοπτικής για τον τόπο, ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Χαιρόμαστε που ο Κώστας είναι μαζί μας, η Παράταξη μας τον καλωσορίζει με θέρμη γιατί ξέρουμε τις ικανότητες του, την εργατικότητα του και τη θέληση του να προσφέρει στον Δήμο Φαιστού!".

Όπως ανέφερε ο Κώστας Σχοιναράκης "Χρειαζόμαστε έναν Δήμο σύγχρονο, νέας εποχής που να "τρέξει" προγράμματα, να διεκδικήσει έργα, να αποκτήσει υποδομές. Δεν έχουμε περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο, αν μείνουμε κι άλλο πίσω θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας και στις νεότερες γενιές. Γι' αυτό αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτήν τη Συμμαχία Προόδου, γιατί πρόοδος χωρίς την κοινή προσπάθεια όλων μας δεν μπορεί να επιτευχθεί!".

Βενιζέλος Φραγκιαδάκης 

Με πολύτιμη εμπειρία και μεγάλη γνώση στα πράγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος Βοριζίων, ο Βενιζέλος Φραγκιαδάκης, που είναι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών και ζει με την οικογένεια του στην Πάνω Ρίζα ασχολούμενος με την αγροτοκτηνοτροφία, νοιάζεται για τον τόπο του και θέλει να τον δει να προκόβει προς όφελος και της νέας γενιάς δημοτών που αξίζουν έναν ισχυρό δήμο, με προοπτικές.

Όπως δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης «Υπερδραστήριος, εργατικός  και ακούραστος, πολύτεκνος πατέρας από αυτούς που κρατούν ζωντανά τα χωριά μας με μεγάλες οικογένειες, ο Βενιζέλος Φραγκιαδάκης, αγαπά τον τόπο του, θέλοντας να στηρίξει τον δήμο του μέσα από την δραστήρια ενασχόληση του με τα κοινά, με την σημαντική πείρα που αποκόμισε από την περίοδο που ήταν Πρόεδρος στο χωριό του.  Τον καλωσορίζω στην Παράταξη μας, όπου μπορεί να προσφέρει πολλά!».

Όπως ανέφερε ο Βενιζέλος Φραγκιαδάκης «Ο Δήμος Φαιστού για να πάει μπροστά θέλει πράξεις, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας που ζούμε με τις οικογένειες μας σε αυτόν, δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε για μας  και τα παιδιά μας ένα  καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Η Παράταξη όλων των δημοτών “Φαιστός, Συμμαχία Προόδου”, με Επικεφαλής τον Γιάννη Μαθιουδάκη, μπορεί να προσφέρει πολλά σε ένα δήμο μαραζωμένο, που έχει μείνει πίσω- μόνο την σημερινή κατάσταση των δρόμων του να δει κανείς καταλαβαίνει πολλά. Συμμετέχω κι εγώ στην κοινή προσπάθεια για την προκοπή του Δήμου Φαιστού και είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα!».

Βαγγέλης Γιαννουλάκης

Πατέρας δύο παιδιών που κατοικεί με την οικογένεια του στο Ζαρό, ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης ανήκει στη νέα γενιά Αγροτών που στηρίζουν την ύπαιθρο του Δήμου μας και κρατούν ζωντανά τα χωριά μας, καλλιεργώντας τη γη και στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, ενεργά και δραστήρια, με μεγάλη όρεξη για δουλειά, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Όπως δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννη Μαθιουδάκης "Οι δραστήριοι νέοι συνδημότες μας όπως ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης αξίζει να έχουν δίπλα τους την δημοτική αρχή σε όσα τους απασχολούν, ανοίγοντας νέους δρόμους όπως για παράδειγμα ο αγροτουρισμός που μπορεί να δώσει τεράστια αναζωγονητική πνοή στην τοπική οικονομία! Καλωσορίζω τον Βαγγέλη στην Παράταξη όλων των δημοτών και των δημοτισσσών κάθε ηλικίας και κάθε επαγγελματικής τάξης που αγωνίζονται για ένα δήμο προοπτικής και ανάπτυξης ο οποίος θα στηρίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους των χωριών μας που αποτελούν την ψυχή του τόπου μας!". 

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης "Ευχαριστώ τον Γιάννη Μαθιουδάκη Επικεφαλής της Παράταξης "Φαιστός, Συμμαχία Προόδου" για την δυνατότητα που μου προσφέρουν να δώσω μαζί τους τη μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και θα χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες σε ένα δήμο αφημένο στην τύχη του, με αγροτικούς δρόμους σε κακή κατάσταση και ελλιπείς υποδομές, αλλά αξίζει τον κόπο! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!".

Μαρία Βεϊσάκη

Με το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Φαιστός-Συμμαχία Προόδου», με Επικεφαλής τον Γιάννη Μαθιουδάκη, θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, η Μαρία Βεϊσάκη από τις Μοίρες, η οποία κατάγεται από μια οικογένεια «με όνομα βαρύ σαν ιστορία» καθώς είναι εγγονή του περίφημου αγωνιστή της κρητικής αντίστασης Αβραμογιώργη που στάθηκε ηρωϊκά στο πλευρό του Καπετάν Πετρακογιώργη.

Απόφοιτη Τεχνικού Λυκείου, με σπουδές στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, η Μαρία Βεϊσάκη εργάζεται ως Ιδιωτική υπάλληλος. Είναι μητέρα δύο παιδιών και κατοικεί με την οικογένεια της στην έδρα του Δήμου Φαιστού, με διάθεση να προσφέρει στα κοινά πιστεύοντας πως η αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση η οποία  αφορά όλους τους δημότες και τις δημότισσες που «θα πρέπει να έχουν πρώτο και κύριο λόγο στα όσα αφορούν τον δήμο τους». 

Όπως δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης «Καταγόμενη από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στην ιστορία του τόπου μας, η Μαρία Βεϊσάκη, παππούς της οποίας ήταν ο περίφημος Αβραμογιώργης, διαθέτει και η ίδια το πείσμα και την αγωνιστική διάθεση που απαιτεί ο αγώνας όλων μας για να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά! Χαίρομαι που συμπορεύεται μαζί μας και πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δήμο Φαιστού, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας της, μιας οικογένειας που έχει δώσει πολλά στον τόπο». 

Όπως ανέφερε η Μαρία Βεϊσάκη «Χωρίς διαρκή αγώνα και χωρίς κοινή προσπάθεια δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα να έρθει μόνο του, αν θέλουμε πραγματικά την πρόοδο και την προκοπή του δήμου μας πρέπει να τα διεκδικήσουμε! Η ευκαιρία που μας δίνει η Παράταξη “Φαιστός, Συμμαχία Προόδου” με Επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Φαιστού Γιάννη Μαθιουδάκη είναι μεγάλη και δεν πρέπει να την αφήσουμε αναξιοποίητη! Αυτή η συνένωση δυνάμεων δημοτών και δημοτισσών, που είναι πρωτοφανής στον δήμο μας, φέρνει την ελπίδα για όλους και όλες μας!».

Τολμάμε Μαζί: Νέες προσθήκες στα ψηφοδέλτια

Η κυρία Στέλλα Σαΐτη από το Τυμπάκι, τιμά με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας "Τολμάμε Μαζί".
Η κυρία Στέλλα Σαΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τυμπάκι είναι κόρη του κυρίου Αντώνη Σαΐτη, γνωστού επιχειρηματία της περιοχής.
Έχει σπουδάσει Μαιευτική στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει δουλέψει σε ιδιωτικές κλινικές και δημόσια νοσοκομεία. Η διάθεσή της για κοινωνική προσφορά και παροχή εθελοντικών δράσεων την έκαναν να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Την τελευταία δεκαετία εργάζεται ως μαία στο Κέντρο Υγείας Μοιρών αλλά και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου, ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται από την θέση του διοικητικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.
Η κυρία Σαΐτη, είναι ένας πολύ ανήσυχος και δραστήριος άνθρωπος κάτι το οποίο αποδεικνύουν οι σπουδές της και η συνεχής όρεξη της για μάθηση και γνώση, καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε εκ νέου σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από όπου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού.
Η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη αφού πολλές φορές έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων σε αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο που το έχουν ανάγκη. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικά προγράμματα διεθνών οργανισμών παροχής βοήθεια με στόχο να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα μη-προνομιούχα παιδιά του κόσμου.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε κοντά μας έναν άνθρωπο με κοινωνική ευαισθησία, έναν άνθρωπο που ξέρει να ΤΟΛΜΑΕΙ και με την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας.
"Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν έναν δρόμο προς την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου γύρω μας. Μέσα από την αλληλεγγύη και την ενεργό συμμετοχή μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πιο ενωμένη και ευτυχισμένη κοινωνία για όλους, καθώς δημιουργούμε θετικές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων και στο περιβάλλον μας.
Ο εθελοντισμός δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε με την τοπική κοινότητα και να κατανοήσουμε τις δράσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ώστε να προσφέρουμε λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα.
Μία κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν έχει συνοχή. Γιατί όταν οι άνθρωποι ενώνονται για να συμβάλλουν στο κοινό καλό συμβαίνουν σχέσεις εμπιστοσύνης, ενισχύεται ο αμοιβαίος σεβασμός και η αλληλεγγύη. Έχω την πεποίθηση ότι η επίτευξη αλλαγής θα έρθει μέσα από τη δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων".
"Αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές γιατί έχω εμπιστοσύνη και βαθιά εκτίμηση στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης κυρίου Γρηγόρη Νικολιδάκη και ήταν Εκείνος που με ενέπνευσε για να πάρω μία τέτοια απόφαση. Ζητώ τη στήριξή σας και δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για να δημιουργήσουμε θετικές αλλαγές στο Δήμο μας".
 

Γιάννης Ασκοξυλάκης

Ο κύριος Ασκοξυλάκης Γιάννης του Βαρδή, είναι γεννημένος στο Τυμπάκι όπου ζει και δραστηριοποιείται, είναι παντρεμένος με την Περάκη Μαρία απόφοιτο Κοινωνιολογίας και Δημόσιας Διοίκησης και έχουν μαζί δύο γιους.

Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της Σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Φαιστού, και ειδικός σύμβουλος στο Δήμο Φαιστού.

Διαθέτει σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Τυμπακίου την περίοδο 2003-2007 ενώ διετέλεσε και Γενικός Δ/ντης στην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Τυμπακίου την περίοδο 2003-2005.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στον τραπεζικό τομέα σε θέσεις ευθύνης σε Αθήνα, Ηράκλειο, Μοίρες, Σπήλι και Τυμπάκι.

Η υποψηφιότητα του κ. Ασκοξυλάκη στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Τολμάμε Μαζί», δίνει δυναμική και κύρος στην παράταξη μας. Είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ευγενής, με ήθος και αξιοπρέπεια, ευφυής. Τον χαρακτηρίζει η οργάνωση και η υπευθυνότητα.

«Συντάσσομαι στο πλευρό του κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, έχοντας ιδία γνώση της επιτυχημένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις Δημοτικές ενότητες.

Ο κ. Νικολιδάκης, έχει αποδείξει με το ήθος, τις αξίες, τις ικανότητες και την μαχητικότητα που τον διακρίνει, ότι οραματίζεται ένα Δήμο πρότυπο και αντάξιο των προσδοκιών των δημοτών του. Θέτω την υποψηφιότητά μου, στην κρίση όλων των συνδημοτών μου και υπόσχομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις στην επίτευξη των κοινών στόχων μας».

Ελισάβετ Τσούγκα


Η κυρία Τσούγκα Ελισάβετ είναι γεννημένη στον Πειραιά και παντρεμένη τα τελευταία 15 χρόνια με τον κύριο Στεφανάκη Νίκο από την Πόμπια.
Είναι μόνιμη κάτοικος Πόμπιας και έχει ένα παιδί.
Εργάζεται ως γραμματέας σε πολιτικά γραφεία και έχει διαμορφωμένη πολιτική άποψη για την ευρύτερη περιοχή.
Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας και έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά. Θέλει να προσφέρει στο χωριό της όσα περισσότερα μπορεί. Έχει τη διάθεση και την όρεξη να κάνει θετική αλλαγή στην κοινότητα και να συνεισφέρει στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό καλό να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες της ενώ παράλληλα επιθυμεί να αναπτύξει δράσεις για τα παιδιά προωθώντας την κοινωνικοποίηση τους.
"Θα ήθελα να φτιάξω στο χωριό μία παιδική χαρά η οποία θα προσθέσει αξία στο δημόσιο χώρο, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι".
"Συντάσσομαι με τον επικεφαλής της παράταξης τολμάμε μαζί κύριο Γρηγόρη Νικολιδάκη καθώς έχει την ικανότητα να κατανοεί τις διαφορετικές απόψεις και να ενώνει τις δυνάμεις των ανθρώπων προς ένα κοινό στόχο είναι απόλυτα συνεργάσιμος, προσιτός, θετικός με ανοιχτούς ορίζοντες. Ζητώ τη στήριξή του κόσμου για να μπορέσω με αφοσίωση να προσφέρω αυτά που επιθυμώ στον τόπο μου".
 

Μιχάλης Λαντζουράκης

Ο κύριος Μιχάλης Λαντζουράκης είναι μόνιμος κάτοικος στο Κλήμα, παντρεμένος με την κομμώτρια Νίκη Ανδρουλιδάκη από τις Μοίρες και έχουν μαζί δύο παιδιά. Ασχολείται με τα αγροτικά ενώ εργάζεται και ως οδηγός τουριστικών λεωφορείων. Είναι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο Κλήμα, ενώ παλαιότερα έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Έχει μακρά πορεία στα κοινά και προσπαθεί συνεχώς για την ανάπτυξη και την πρόοδο του δήμου μας. Αυτή την τετραετία με δικές του ενέργειες ο δήμος Φαιστού προχώρησε στην ασφαλτόστρωση του χωριού ενώ άσκησε πιέσεις για το πρόγραμμα του βιολογικού στο χωριό.
"Λόγω της άριστης συνεργασίας που είχα με το Δήμαρχο κύριο Γρηγόρη Νικολιδάκη, καθώς σε ότι και αν του ζήτησα ήταν στο πλευρό μου και βοήθησε όπως μπορούσε το χωριό, πήρα την απόφαση να συνταχθώ στο πλάι του και να τον στηρίξω στον εκλογικό του αγώνα.
Έχω συζητήσει μαζί με τον κύριο Νικολιδάκη δράσεις και πολιτικές που θεωρούμε ότι είναι σημαντικές για την ανάπτυξη της περιοχής και θέλω με όλες μου τις δυνάμεις να τον βοηθήσω στην υλοποίηση του προγράμματος του.
Λόγω του επαγγέλματός μου, έχω μεγάλη τριβή με τους τουρίστες. Πιστεύω πολύ ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός αλληλοσυνδέονται στενά και αποτελούν αλληλοενισχυόμενους παράγοντες για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα βοηθά στην προώθηση και διάδοση του πολιτισμού ενός τόπου και συμβάλλει στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα τελευταία χρόνια στο χωριό έχω αγωνιστεί πολύ για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μου. Η αύξηση του αριθμού των τουριστών που πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή, έχει συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων. Το χωριό έχει διαμορφώσει μία άλλη αισθητική, έχουν έρθει οι επενδύσεις και αρκετά οικονομικά έσοδα, έχουν ανακατασκευαστεί και εκσυγχρονιστεί σπίτια και το χωριό έχει πάρει ζωή. Οφείλουμε να κάνουμε δράσεις για να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση μας με τους τουρίστες διευρύνοντας έτσι τον ορίζοντα της περιοχής μας και διαδίδοντας τα τοπικά ήθη - έθιμα, την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας.
Ζητώ τη στήριξη σας, για να μου δώσετε την ευκαιρία να αγωνιστώ τίμια και με συνέπεια ώστε να βελτιώσω την τοπική κοινότητα και να επηρεάσω θετικά τη ζωή των συμπολιτών μου".
 

Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης

Ο κύριος Φιτσοδασκαλάκης Γιώργος, γέννημα-θρέμμα της Φανερωμένης, είναι αγρότης ενώ για πολλά χρόνια ασχολούνταν με την εστίαση έχοντας κεντρικό μαγαζί στο Τυμπάκι.
Είναι Πρόεδρος των σφαγείων του Δήμου Φαιστού ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Τυμπακίου και Πρόεδρος στην εταιρεία Ξενία Φαιστός Α.Ε του Δήμου Φαιστού. Έχει έκδηλη δημοτική δράση τα τελευταία 20 χρόνια και μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα .
Για μία δεκαετία ήταν πρόεδρος στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου "ΑΕ Φαιστός" και αργότερα γενικός αρχηγός.
Είναι παντρεμένος με την Σάντρα Σβετκοβιτς, η οποία είναι αθλήτρια και γυμνάστρια ενόργανης γυμναστικής, ιδρύτρια του αθλητικού συλλόγου "Οδυσσεύς" στον οποίο ο κύριος Φιτσοδασκαλάκης διατελεί πρόεδρος.
" Ως Πρόεδρος των σφαγείων έχουμε καταφέρει έργα που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Έχουμε εκσυγχρονίσει το κτίριο βάζοντας φωτοβολταϊκά πάνελ, παίρνοντας καινούργιους θαλάμους για τη συντήρηση των κρεάτων, έχουμε αγοράσει ένα μεγάλο φορτηγό ψυγείο για την ασφαλή μεταφορά κρεάτων και υποπροϊόντων. Έχουμε προσπαθήσει όσο μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Έχουμε καταφέρει να πάρουμε τη μοναδική άδεια που υπάρχει στην Κρήτη για βιολογική σφαγή ζώων ενω συμμετέχουμε σε κρατικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να τονίσω ότι υπάρχει ήδη συντεταγμένη μελέτη για γενική ανακατασκευή του σφαγείου, η οποία θα είναι και η επόμενη κίνησή μας την ερχόμενη τετραετία".
"Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με την παράταξη Τολμάμε Μαζί με επικεφαλής τον κύριο Γρηγόρη Νικολιδάκη, γιατί είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει τους συμπολίτες του, είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, με όραμα και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Συμβάλλω στην εκστρατεία της παράταξης καθώς είμαι πεπεισμένος ότι την ερχόμενη τετραετία τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν θα δικαιώσουν τον αγώνα μας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ από κοινού με τους υπόλοιπους συμβούλους για την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του δήμου.
Ζητώ τη στήριξή σας και την ψήφο σας για να με καταστήσετε ικανό να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις ότι καλύτερο μπορώ στον τόπο μου".
 

 

  06 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα