Δημοφιλής η Ελλάδα όσο και προ κρίσης.

mesaralive  01 March, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Δημοφιλής η Ελλάδα όσο και προ κρίσης.

φωτο:epirus-tv

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό στο προοίμιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου (4-8 Μαρτίου 2015). Μεγάλος ο αριθμός των προκρατήσεων.

Δημοφιλής η Ελλάδα όσο και προ κρίσης - Τα μηνύματα της Γερμανίας.

Παρά τη νέα πολιτική κατάσταση και την όλη συζήτηση για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού παραμένει αμείωτο.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Γερμανοί έχουν λιγότερη διάθεση για ταξίδια στην Ελλάδα λόγω της εκεί νέας πολιτικής κατάστασης», εκτιμά ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ, πρόεδρος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV) σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Ruhr Nachrichten. Ο κ. Φίμπιγκ προσθέτει μάλιστα ότι «επιστρέψαμε στα επίπεδα προ κρίσης, μετά την κατά διαστήματα μείωση άνω του 30 % που καταγράφηκε» τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλος αριθμός προκρατήσεων

Μεγάλη ζήτηση για ελληνικά τουριστικά πακέτα καταγράφουν το τελευταίο διάστημα και οι μεγάλοι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι. «Βλέπουμε μεγάλo αριθμό προκρατήσεων για την καλοκαιρινή σεζόν και η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς των πελατών μας», ακούγεται από την Thomas Cook.

«Η παρούσα πολιτική συζήτηση δεν επηρεάζει μέχρι στιγμής τις κρατήσεις των πελατών μας», επιβεβαιώνει από την πλευρά του και ο τουριστικός όμιλος TUI ενώ παρόμοιες είναι οι διαπιστώσεις και του ομίλου DER Touristik.

Ακόμη κι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, όπως λένε εκπρόσωποι των tour-operator, αυτό δεν θα επηρέαζε σημαντικά τους τουρίστες. «Οι συμφωνίες με τους ξενοδόχους και τους συνεργάτες μας έχουν κλειστεί δεσμευτικά σε ευρώ», αναφέρει η Thomas Cook.

 

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle, Real.gr, euro2day

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive  01 March, 2015 ΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα