Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ
Δεν εκτελούνται σήμερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία βρίσκεται σε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί αύριο.
Η ΠΝΟ καταγγέλλει πως με το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την «άλωση» των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους και πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναυτικός κόσμος όχι μόνο εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο και να μην επιλύονται αλλά αντίθετα «θεριεύουν και οξύνονται» με τις διαρκώς προωθούμενες νέες «ρυθμίσεις» και τις διαρκείς περικοπές.
Μεταξύ άλλων, η ΠΝΟ ζητεί άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού με την πλήρη απεμπλοκή των ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων από τον νόμο 4387/16, άμεση απόσυρση του σχεδίου υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους και τερματισμό των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων.
Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως η σημερινή απεργία γίνεται με την προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Στάση αναμονής των Κρητικών αγροτών
Την ίδια στιγμή οι αγρότες της Κρήτης τηρούν στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις των ναυτεργατών, διαμηνύουν ωστόσο ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα σημάνει την οικονομική συντριβή τους.
«Παράκληση στην ΠΝΟ από την Περιφέρεια και τους αγρότες της Κρήτης να δουν με διαφορετική ματιά το πρόβλημα», απεύθυνε ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, με δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κρήτης με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ και τη πιθανή κλιμάκωση της.
"Σεβόμαστε", όπως είπαν χαρακτηριστικά οι παραγωγοί, "το δικαίωμα τους στην απεργία, αλλά δεν πρέπει να μας υποβάλλουν σε ομηρεία και να καταστραφεί η παραγωγή και οι κόποι μας".
Οι αγρότες ζήτησαν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ.
Η πρότασή τους είναι να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση.
Υπενθύμισαν μάλιστα πως η περιοχή Ιεράπετρας έχει κηρυχτεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο και οι περιοχές Σητείας και Βιάννου, ενώ με τις χαμηλές τιμές, που έχουν πουλήσει μέχρι τώρα και την ανομβρία που περνά η Κρήτη, «αν η απεργία της ΠΝΟ κρατήσει πολλές μέρες θα είναι η ταφόπλακα του κρητικού αγρότη», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των αγροτών.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις