«Δεδομένη η διασπορά του κορονοϊού»

  07 July, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
«Δεδομένη η διασπορά του κορονοϊού»

Τι θα συμβεί στην Κρήτη

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης ανέλυσε την επιδημιολογική καμπύλη εκτιμώντας ότι είναι δεδομένη η αύξηση των κρουσμάτων από τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο με σημείο αναφοράς τους ελέγχους αλλά και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και την τήρηση των συνθηκών ατομικής υγιεινής μπορούν να θωρακιστούν επί της ουσίας οι τουριστικές περιοχές.

Όσον αφορά την Κρήτη τόνισε ότι ο αριθμός των ελέγχων που γίνεται είναι αποτελεσματικός μιας και μπορεί να προλάβει μια πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Ο καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιδημιολογική καμπύλη και στην Κρήτη τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι έλεγχοι και παράλληλα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα αλλά και οι συνθήκες ατομικής υγιεινής όλα μπορεί να είναι υπό έλεγχο στην τουριστική σαιζόν της Κρήτης.

Η διασπορά των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα μιας τουριστικής περιφέρειας είναι αυτό που θα κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο όπως τονίζουν οι ειδικοί έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη ήδη στις κλινικές covid 19 των νοσοκομείων της Κρήτης υπάρχουν διαθέσιμα 183 κρεβάτια για ασθενείς κορωνοϊού ενώ οι ΜΕΘ διαθέτουν 10 κρεβάτια για κρούσματα που θα χρειαστούν εντατική παρακολούθηση.

Δείτε το βίντεο:

 

  07 July, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα