Δανεισμό πρότειναν τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη.

mesaralive.gr  21 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δανεισμό πρότειναν τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη.

φωτο:localit.gr

Την λύση του δανεισμού από το Παρακαταθηκών και Δανείων προωθεί το Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο mesaralive.gr ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το οικονομικό επιτελείο του Υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα το μεσημέρι.

« Συναντηθήκαμε με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, την σύμβουλο του κ. Βούτση την κ. Χιώτη, τον Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου κ. Χατζηεργάτη και τον κ. Ζαφειρίου.

Η συνάντηση μαζί τους έγινε με εντολή του κ. Βούτση και η  λύση που προτείνεται και προωθείται για τον Δήμο Φαιστού,  είναι αυτή του δανεισμού από το Παρακαταθηκών και Δανείων για να ισοσκελίσουμε τον Προϋπολογισμό» ανέφερε ο κ. Αρμουτάκης.

Επίσης ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος Φασιτού έχει τη δυναμική να πάρει δάνειο. «Η κινήσεις που κάνουμε , όπως με το θέμα της απένταξης της άρδευσης, δίνει μια τεράστια δυναμική στο Δήμο μας,  όπως μου είπαν και τα στελέχη του Υπουργείου».

Επίσης τονίζει «Θα αξιοποιήσουμε τον δανεισμό δημιουργικά σε διάφορες επενδύσεις για να έρθουν οφέλη για το Δήμο Φαιστού».

«Αναβρασμός» στην ΚΕΔΕ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρμουτάκης μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία πραγματοποιείται  προκειμένου να καθοριστεί η  στάση της και οι κινητοποιήσεις απέναντι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που θα δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ένα θέμα που προκαλεί «αναβρασμό» και αντιδράσεις από τους Δήμους όλης της χώρας.

 

mesaralive.gr  21 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ