«Χωρίς εκπαιδευτικούς το Γενικό Λύκειο Πόμπιας»

mesaralive.gr  13 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Χωρίς εκπαιδευτικούς το Γενικό Λύκειο Πόμπιας»

Στις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γενικό Λύκειο Πόμπιας αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Τραγικές ελλείψεις, σημαντικά κενά και απόλυτη αδιαφορία για τα σχολεία της περιφέρειας, η  πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Πριν δύο μήνες ο κ. Γαβρόγλου εξέφραζε την ικανοποίησή του πως για  πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η σχολική χρονιά αρχίζει “χωρίς παραλυτικά προβλήματα”.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά η πραγματικότητα τον διαψεύδει πανηγυρικά. Τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για “… εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς” για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι μια επικοινωνιακή επίφαση, για να καλυφθεί η πολιτική της που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Λύκειο Πόμπιας υπολειτουργεί, καθώς υπάρχουν σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα, από την αρχή του σχολικού έτους, δύο σχεδόν μήνες τώρα, στο σχολείο δουλεύουν μόλις πέντε καθηγητές, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να συμπληρωθεί καν το προβλεπόμενο διδακτικό 7ωρο πρόγραμμα.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αν λάβουμε υπόψη πως οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που σε λίγους μήνες θα κληθούν να μετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα βασικών μαθημάτων, όπως Μαθηματικά, Βιολογία, Χημεία και Οικονομία.

Το Υπουργείο κρατά «όμηρους» μαθητές, γονείς και καθηγητές σε ένα αναπόδραστο αδιέξοδο. Ενώ, οι μαθητές βλέποντας τις ελπίδες τους για επιτυχία στις εξετάσεις, ενδοσχολικές και Πανελλαδικές να χάνονται, σε ένα σχολείο που δεν μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό του, την παροχή ποιοτικής και δωρεάν εκπαίδευσης, προβαίνουν σε καταλήψεις κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Έτσι, αντιλαμβάνεται προφανώς ο κ. Υπουργός την αναβάθμιση του απολυτηρίου, με σημαντικές ελλείψεις, κατακρεουργημένο ωράριο και ευκαιρίες σε λίγους και εκλεκτούς. Η αριστεία άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου είναι «εγωκεντρική». Τα κενά στα σχολεία είναι χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές  και η προβληματική αυτή κατάσταση πρέπει να λυθεί αποτελεσματικά, επαρκώς και αμέσως. Το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής αβλεψίας και  ολιγωρίας  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα, να ενεργήσει τα δέοντα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κάλυψη των κενών στο Γενικό Λύκειο Πόμπιας και την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών;

2. Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την άμεση κάλυψη των σημαντικών κενών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο;».

 

mesaralive.gr  13 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα