Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα η ανανέωση άδειας για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

  06 December, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα η ανανέωση άδειας για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

Αλλαγές στον τρόπο ανανέωσης των αδειών των παραγωγών λαϊκών αγορών φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Ειδικοτερα όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο. Ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια τροπολογία η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας μπορεί να μετρήσει ως κριτήριο μοριοδότησης στην διαδικασία βελτίωσης θέσης παραγωγού στη λαϊκή αγορά.


Αναλυτικά η τροπολογία αναφέρει:

«Αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο). Ομοίως αποσυνδέεται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας άρθρου 12 του ν.4174/2013 (Α' 170) από την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο) και τίθεται ως προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας. Η προσκόμιση των παραπάνω αποδεικτικών ενημερότητας προστίθεται ως κριτήριο μοριοδότησης στο Παράρτημα Ε' που αφορά στην διαδικασία βελτίωσης θέσης του άρθρου 35 του ν.4497/2017, σχετικά με την απόδοση οριστικής θέσης παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά. Η ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα των παραπάνω δικαιολογητικών εμφαίνεται στον υψηλό αριθμό μορίων (30) που αποκομίζει ο ενδιαφερόμενος για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που προσκομίζει». 

 

  06 December, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα