Χταπόδι κρασάτο: 8 συνταγές νηστίσιμες και «μεθυσμένες»

Δυο δαφνόφυλλα, λίγο κρεμμύδι, ένα ποτήρι κρασί – δεν θέλει πολλά υλικά το κρασάτο χταπόδι. Είναι ωστόσο μία από τις πιο ωραίες, βαθιάς νοστιμιάς συνταγές θαλασσινών που θέλουμε να τρώμε είναι δεν είναι εποχή νηστείας. Έχει βέβαια τα κόλπα του, όπως το ερμητικό κλείσιμο της κατσαρόλας και το σιγανό μαγείρεμα ώστε το χταπόδι να «βράσει» στο ζουμί του και να γίνει τρυφερό. Κάποιοι επιλέγουν να εμπλουτίζουν το φαγητό με εσπεριδοειδή, με κονιάκ, μυρωδικά ή μπαχαρικά χαρίζοντάς του έξτρα αρώματα και πολυπλοκότητα. Το λαχταριστό και μελωμένο χταπόδι γίνεται ωραιότατο καθημερινό πιάτο μαζί με πιλάφι, πατάτες ή κοφτό μακαρονάκι ή σερβίρεται σκέτο με την ωραία σάλτσα του, ως τσιπουρομεζές.
Δείτε εδώ 8 συνταγές για χταπόδι κρασάτο
Δείτε επίσης
- Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει για τις Belharra και αφήνει το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου στις καλένδες
- Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας του ανθρώπου
- Η Κρήτη κύρια πύλη εισόδου μεταναστών μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα
- Δώρο Πάσχα: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή του – Οι «ποινές» για τους εργοδότες
- Έρχονται θερμές αέριες μάζες: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από τη Μεγάλη Πέμπτη