Χταπόδι κρασάτο: 8 συνταγές νηστίσιμες και «μεθυσμένες»

Δυο δαφνόφυλλα, λίγο κρεμμύδι, ένα ποτήρι κρασί – δεν θέλει πολλά υλικά το κρασάτο χταπόδι. Είναι ωστόσο μία από τις πιο ωραίες, βαθιάς νοστιμιάς συνταγές θαλασσινών που θέλουμε να τρώμε είναι δεν είναι εποχή νηστείας. Έχει βέβαια τα κόλπα του, όπως το ερμητικό κλείσιμο της κατσαρόλας και το σιγανό μαγείρεμα ώστε το χταπόδι να «βράσει» στο ζουμί του και να γίνει τρυφερό. Κάποιοι επιλέγουν να εμπλουτίζουν το φαγητό με εσπεριδοειδή, με κονιάκ, μυρωδικά ή μπαχαρικά χαρίζοντάς του έξτρα αρώματα και πολυπλοκότητα. Το λαχταριστό και μελωμένο χταπόδι γίνεται ωραιότατο καθημερινό πιάτο μαζί με πιλάφι, πατάτες ή κοφτό μακαρονάκι ή σερβίρεται σκέτο με την ωραία σάλτσα του, ως τσιπουρομεζές.
Δείτε εδώ 8 συνταγές για χταπόδι κρασάτο
Δείτε επίσης
- Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων από Οκτώβριο, θα κλειδώνουν αυτόματα
- Βουλή: Αύριο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιοςγια το επεισόδιο με τα μαχαίρια στα Καπαριανά - Όσα υποστήριξαν
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ