Χοιρινή τηγανιά με σέσκουλα
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κύβους περίπου 2 εκ.
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα (ή έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι)
4 - 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1/2 μάτσο μυρώνια (ή μαϊντανός), χοντροκομμένα (αν έχουμε χρόνο)
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, προτιμότερο βιολογικό
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά με σέσκουλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (που θα βγάλουν τα χόρτα).
Ρίχνουμε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας, πικάντικη φέτα και πιπεριές τουρσί.
Χωρίς συζήτηση μια μαλαγουζιά από τον αττικό αμπελώνα!