Χοιρινή τηγανιά με κρητικές μπανάνες και μούσμουλα
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη μπανάνα σε γλυκές συνταγές. Κι όμως ταιριάζει πολύ και με αλμυρά πιάτα, όπως αυτή η τηγανιά με κρητικές μπανάνες και μούσμουλα, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
300 γρ. χοιρινό λαιμό (κατά προτίμηση βιολογικό)
2 κουτ. γλυκού βούτυρο
2 μπανάνες Κρήτης άγουρες, σε μικρούς κύβους (ζάρι)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ κομμένο σε στικς
1/2 κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
2 μανταρίνια, ή 1 πορτοκάλι, τον χυμό
5 μούσμουλα, χωρίς τα κουκούτσια
3 ντοματίνια κομμένα στα 4
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 λάιμ
1 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα βαθύ τηγάνι το μισό βούτυρο, τις μπανάνες, το τσίλι και το τζίντζερ σοτάροντας έως ότου καραμελώσουν. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο και τον χοιρινό λαιμό και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει και σβήνουμε με τον χυμό από τα δύο μανταρίνια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσει το κρέας μας.
Προσθέτουμε τα μούσμουλα, τα ντοματίνια, το πετιμέζι και το μέλι και τα αφήνουμε έως ότου μελώσουν. Τέλος αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες, τον χυμό λάιμ, το τσίλι ψιλοκομμένο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.
Σερβίρουμε την τηγανιά σε πιτούλες για τάκος ή και σκέτη.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο