Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα

olivemagazine.gr  27 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα

Υλικά

Μερίδες: 4
1.200 γρ. χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 πρέζα ρίγανη ξερή ή θυμάρι
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί (όχι ρετσίνα)
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια καφέ ή λευκά
200 γρ. ντοματίνια
4 πιπεριές Φλωρίνης
100 γρ. φέτα, σε κύβους
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

Αφήστε τη χοιρινή σπάλα εκτός ψυγείου για περίπου 30΄. Ετσι θα το κρέας θα ψηθεί οµοιόµορφα.

Αυτά τα τρυφερά κομμάτια χοιρινού ανακατεύονται με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα και ψήνονται στη λαδόκολλα, που τα κάνει λουκούμι!

Διαδικασία
Βήμα 1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κρέας σε ισόπαχους κύβους αν δεν έχουμε κατάλληλο μαχαίρι για να το κόψουμε μόνοι μας. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο χοντροκομμένα, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, τη ρίγανη ή το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κρασί και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 10΄-15΄.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας σε ίδια κομμάτια τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κρέας. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Κόβουμε 8 κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετούμε ανά δύο το ένα πάνω στο άλλο. Μοιράζουμε το κρέας και τα λαχανικά στα τέσσερα στις λαδόκολλες και από πάνω μοιράζουμε τα κυβάκια φέτας.

Βήμα 4

Κλείνουμε σε πουγκιά με σπάγκο μαγειρικής ή με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα. Ανοίγουμε μία λαδόκολλα να δούμε αν έχουν ψηθεί το κρέας και τα λαχανικά και είτε ξεφουρνίζουμε, είτε ψήνουμε για 10΄ επιπλέον.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

 

olivemagazine.gr  27 March, 2023 ΑΡΘΡΑ