Χοχλιοί με στάρι

Υλικά
Μερίδες: 4-6
1 κιλό χοχλιοί, καθαρισμένοι, έτοιμοι για μαγείρεμα (σε πολλά παντοπωλεία, ιδιαίτερα με κρητικά προϊόντα)
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 νεροπότηρο πλιγούρι ψιλό (περίπου 170 γρ.)
3 νεροπότηρα (περίπου 750 ml νερό)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χοχλιούς με στάρι, αρχικά ξεπλένουμε καλά τους χοχλιούς σε τρεχούμενο νερό.
Στη συνέχεια, βάζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μπόλικο νερό και τους χοχλιούς και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
Μετριάζουμε τη φωτιά και τους βράζουμε για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τους χοχλιούς σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα, σοτάρουμε τους χοχλιούς για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να απομακρυνθεί η βαριά μυρωδιά «βραστού».
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μετρημένο νερό μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το πλιγούρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσει, για περίπου 10 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του, μέχρι να απορροφήσει το περισσότερο νερό και να μελώσει.
Προσθέτουμε τους χοχλιούς με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5-10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις, και σερβίρουμε τους χοχλιούς με στάρι.
Δείτε επίσης
- Πώς αλλάζει το σώμα σου με 30 ημέρες περπάτημα
- Κρέας: Πώς επηρεάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων τις τιμές του – Τι λένε κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες
- Μύδια σαγανάκι
- Yδρογονάνθρακές : Σκλήρο πόκερ για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης
- Προσεχώς ολική έκλειψη σελήνης – Τι πρέπει να ξέρετε για το «ματωμένο φεγγάρι»