Cheesecake με πιπεριές

Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη βάση
Για την επικάλυψη
Για την κρέμα
5 παξιµάδια σταρένια, τύπου Κυθήρων
5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυµάρι φρέσκο, ψιλοκοµµένο
2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι, τριµµένο
500 γρ. πιπεριές κόκκινες
500 γρ. πιπεριές πορτοκαλί
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
1 µατσάκι δυόσµο φρέσκο, ψιλοκοµµένο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας ξίδι µπαλσάµικο
λίγο θυµάρι φρέσκο, ψιλοκοµµένο
αλάτι
400 γρ. κατίκι Δοµοκού
200 γρ. ανθότυρο ή µανούρι, λιωµένο µε το πιρούνι
100 γρ. φέτα, χοντροτριµµένη
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια βασιλικό, ψιλοκοµµένο
µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο, με πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές, που θα εντυπωσιάσει τόσο για τη γεύση του όσο και για την εμφάνισή του.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
Για τη βάση: Σπάμε σε μικρότερα κοµµάτια τα παξιμάδια και τα τρίβουµε στο µούλτι µέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
Επικάλυψη: Ξεφλουδίζουµε τις πιπεριές, τις κόβουµε σε λωρίδες, τις βάζουµε σε µπολ. Τις µαρινάρουµε µε το ξίδι, αλάτι και το σκόρδο.
Βήμα 5
Κρέμα: Σε µπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέµας µε το µίξερ, µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
Βήμα 6
Πάνω στη βάση µοιράζουµε τις µισές πιπεριές µε τον µισό δυόσµο. Συνεχίζουµε µε την κρέµα και τελειώνουµε µε τις υπόλοιπες πιπεριές και τον υπόλοιπο δυόσµο. Περιχύνουµε µε το ζουµί από τις πιπεριές.
Βήμα 7
Αφήνουµε το cheesecake καλυµµένο µε µεµβράνη να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα στο ψυγείο προτού ξεφορµάρουµε και σερβίρουµε.
Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography