Cheesecake φιστίκι

Υλικά
Μερίδες: 8
250γρ. τριμμένο μπισκότο
80γρ. Lurpak® βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο
500γρ. Arla® Φρέσκο Τυρί Κρέμα
100γρ. Arla® Κρέμα γάλακτος 35%
100γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά, μεσαίο μέγεθος
150γρ. ψίχα, ωμά φιστίκια κελυφωτά
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
καρύδα τριμμένη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μικρά σοκολατένια αυγά
Tο φιστίκι έχει την τιμητική του οπότε αυτό το cheesecake σίγουρα θα κερδίσει τις καρδιές των καλεσμένων σας με την καθαρή γεύση, την φινέτσα και την απλότητά του.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατέψτε το τριμμένο μπισκότο με το Lurpak® βούτυρο ανάλατο και πιέστε τα στη βάση μιας ελαφρά λαδωμένης φόρμας 22 εκατοστών. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το Arla® Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την Arla® Κρέμα γάλακτος 35% και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ωμό φιστίκι ελαφρώς σπασμένο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε ελάχιστα με ένα πηρούνι ή αυγοδάρτη και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C, στον αέρα. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε πάνω από τη φάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει νωρίτερα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50' με 55'.
Βήμα 4
Για το γαρνίρισμα, διακοσμούμε με τα μικρά σοκολατένια αυγά
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις