Champions League: Πήραν την πρόκριση οι μαχητές του Ολυμπιακού! (ΗL)

  29 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: Πήραν την πρόκριση οι μαχητές του Ολυμπιακού! (ΗL)

Το πρώτο βήμα για την παρουσία του στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League έγινε για τον Ολυμπιακό που ξεπέρασε το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού. Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα και από το Αζερμπαϊτζάν με 1-0 (όπως συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι) και εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης στον γ' προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη βουλγαρική Λουντογκόρετς (νίκησε 3-1 τη Μούρα από τη Σλοβενία) αρχικά στις 3 ή 4 Αυγούστου και στη συνέχεια στις 10 ή 11 Αυγούστου. Χρυσός σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του ένα ακόμη σημαντικό γκολ για τον Ολυμπιακό, που πάντως έδειξε ότι ακόμη είναι ανέτοιμος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη... δουλειά κι αυτό που συνήθως αποκαλείται ως «επαγγελματική νίκη», ωστόσο φανέρωσε πως ακόμη έχει ανηφορικό δρόμο για να φτάσει στο ποδοσφαιρικό επίπεδο που θέλει ο προπονητής του. Σε τούτο βεβαίως συνετέλεσαν και οι πολλές και σημαντικές απουσίες που είχαν οι Πειραιώτες καθώς πέραν του Μαντί Καμαρά, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι, έλειπαν επίσης για διαφορετικούς λόγους οι Εμβιλά, Τικίνιο Σοάρες, Φορτούνης, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ και Αγκίμπου Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έβγαλε κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό του μόλις στο 15' οπότε άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Σισέ κινήθηκε εξαιρετικά σαν φορ (!), βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Νέφτσι. Η μπάλα όμως δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και κατέληξε στα πόδια του Βαλμπουενά, ο οποίος με μια «γλυκιά» σκαφτή μπαλιά, έβγαλε ασίστ προς τον Μασούρα, που «τρύπωσε» ανάμεσα στους αμυντικούς της Νέφτσι και έσπρωξε -με το σώμα του- την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό καθώς το μόνο που χρειάστηκε να κάνει στη συνέχεια της αναμέτρησης και μέχρι το φινάλε ήταν να διαχειριστεί το πλεονέκτημα των δύο γκολ καθώς πλέον η Νέφτσι έπρεπε να σκοράρει δύο τέρματα για να στείλει το ματς στην παράταση δεδομένου ότι έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε ακόμη 2-3 ευκαιρίες για να διευρύνει την επικράτησή του τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε, όμως δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή από μια φιλότιμη αλλά μέτρια μεσοεπιθετικά ομάδα που ήταν σαφώς κατώτερη των Πειραιωτών.

Νέφτσι: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, 83' Μουραντμπαιλι), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (83' Νακάφοφ), Λαβάλ (83' Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65' Ισμαΐλ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ου. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76' Ραντζέλοβιτς), Σουρλής (83' Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί).

 

  29 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα