Βροχές σαν τον... χειμώνα στην Κρήτη!

  18 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Βροχές σαν τον... χειμώνα στην Κρήτη!

Πού άνοιξαν οι ουρανοί, πού έπεσε ποτιστικό νερό και πού δεν έπεσε ούτε σταγόνα - Τι λένε οι βροχομετρικοί σταθμοί!

Βροχοπτώσεις που θύμιζαν ... χειμώνα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της Κρήτης. Την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες, ίσα που ... ψιχάλισε με τα βροχομετρικά στοιχεία να καταγράφουν τα θετικά και τα αρνητικά ρεκόρ της καλοκαιρινής ... κακοκαιρίας! Πάντως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται το ίδιο ακριβώς σκηνικό. 

Μιλώντας στο Cretalive, ο μετεωρολόγος Μ. Λεκκας  ανέφερε ότι το ίδιο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και σήμερα - από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε εισβολές βροχών σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλαγή των ανέμων από δυτικούς σε βόρειους θα κρατήσουν αυτό το αλλοπρόσαλλο καιρού μέχρι την Τετάρτη. Ο κ.Λέκκας, για το Σαββατοκύριακο, επισήμανε ότι σημειώθηκαν βροχοπτώσεις με ... εκπλήξεις και απρόοπτα !

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι βροχομετρικοί σταθμοί το Σαββατοκύριακο, ο νομός Ηρακλείου είχε την τιμητική του. Στην ίδια στιγμή σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα δεν είδαν βροχή ούτε με τα ... κιάλια ενώ στο Ρέθυμνο έκαναν την εμφάνιση τους μόλις μερικές ψιχάλες. 

Την Κυριακή, η μεγαλύτερη βροχόπτωση σημειώθηκε στο Πυράθι με 48 χιλιοστά ενώ ακολούθησε το Μεταξοχώρι με 47 χιλιοστά και η Αγία Βαρβάρα με 35 χιλιοστά. Εντύπωση προκάλεσε και η νυχτερινή βροχή στη Σητεία που κατέγραψε 15 χιλιοστά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παράλληλα χτες Κυριακή στην Κριτσά καταγράφηκαν 4,3 χιλιοστά, στην Κνωσσό 3 χιλιοστά, στα Ανώγεια 7 χιλιοστά και στο Ρέθυμνο 0.4 και στις Μοίρες 4 χιλιοστά.

Τι έριξε το Σάββατο

Το Σάββατο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης καταγράφηκε στο Τζερμιάδο με 14 χιλιοστά.

Παράλληλα στην Κνωσσό έριξε 11 χιλιοστά βροχή ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έριξε 8 χιλιοστά.

Στα Σταυράκια 5 χιλιοστά, στην Αγια Βαρβάρα 2, στο Γάζι 9 , στις Μοιρες 4, στη Βαγιωνια 5. 

Επίσης στη Σαμαριά 11 χιλιοστά, στο Κολυμπάρι 10 και στην Κάνδανο 6.

 

cretalive.gr

 

  18 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα