Βρείτε την ποιότητα στη σχέση σας.

mesaralive.gr  13 April, 2015 ΑΡΘΡΑ
Βρείτε την ποιότητα στη σχέση σας.

φωτο:http://1.bp.blogspot.com

Ομολογουμένως δεν είναι πάντα εύκολο (και τι είναι άλλωστε εύκολο στις μέρες μας), αλλά σίγουρα αξίζει την προσπάθεια και πάντα υπάρχουν τρόποι να μην αφήσετε τη σχέση σας να χαθεί στα δίχτυα της πολυάσχολης καθημερινότητας.

1.Κλείστε ραντεβού

 Όπως κλείνετε ραντεβού με τους πελάτες και με τις φιλενάδες σας, κλείστε ραντεβού και με το σύντροφό σας. Εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ο καλύτερος, αποτελεσματικότερος και δημοφιλέστερος τρόπος να βρεθείτε οι δυο σας με το σύντροφό σας, χωρίς αποσπάσεις από τηλέφωνα και παιδιά.Βάλτε τα καλά σας και πηγαίνετε να γευματίσετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο και όχι μόνο θα ανανεωθείτε, αλλά θα γνωρίσετε και λίγο παραπάνω τον καλό σας, είτε γνωρίζεστε 10 εβδομάδες, είτε 10 χρόνια.

2.Απολαμβάνετε την καθημερινότητα 

Αν η κούραση και οι υποχρεώσεις σας στερούν από το κουράγιο να κλείσετε κανονικό ραντεβού με το σύντροφό σας, βρείτε αφορμές εντός καθημερινότητας και εντός σπιτιού να περάσετε λίγο χρόνο μαζί του. Δείτε μαζί του έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μαγειρέψτε μαζί το βραδινό σας γεύμα και δώστε έμφαση περισσότερο στην παρέα και όχι τόσο στην ίδια τη δραστηριότητα.

3.Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία

 Ακόμα και αν τα ωράρια σας είναι αντίθετα και καταφέρνετε να βλέπεστε με το σύντροφό σας λίγα λεπτά το βράδυ και λίγες στιγμές το πρωί, μη χάνετε τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία να διατηρείτε την επικοινωνία σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είτε μέσω emails, είτε μέσω μηνυμάτων μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε με τον καλό ή την καλή σας, ώστε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας και εκείνος να νιώθει πως σας έχει πλάι του.

4.Φάτε μαζί μεσημεριανό 

Αν είχατε όλη τη μέρα ελεύθερη να την περάσετε με το σύντροφό σας δεν θα διαβάζατε καν αυτό το κείμενο. Επειδή όμως δεν έχετε τέτοια άνεση, μην υποτιμάτε τις μικρές ευκαιρίες να δείτε τον καλό σας στη μέση της ημέρας, έστω και για 20 λεπτά.Δεν θα συναντιέστε για πάντα έτσι, στα κλεφτά, αλλά μέχρι να φτιάξουν τα ωράρια, από το τίποτα είναι... κάτι.

5.Τηρείτε τις ρουτίνες σας 

Αν ζείτε μαζί με τον αγαπημένο σας, προγραμματίστε μαζί τις καθημερινές σας ρουτίνες, όπως είναι ο πρωινός καφές ή ένα ποτήρι κρασί αφού τα παιδιά πέσουν για ύπνο. Η ποιότητα δε χρειάζεται ποσότητα, γι΄αυτό δίνετε βάση στις μικρές ρουτίνες που σας φέρνουν λίγο πιο κοντά, ακόμα κι αν πρόκειται απλά να βγάλετε μαζί το σκύλο βόλτα.Μέχρι να έρθει και η ποσότητα, αυτές οι μικρές στιγμές θα κάνουν τη δουλειά τους.

6.Κλέψτε στιγμές 

Οι μικρές απρογραμμάτιστες στιγμές, που βρίσκετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ένα φιλί ή να αγκαλιάσετε το σύντροφό σας είναι οι στιγμές που σας φέρνουν πιο κοντά και σας δένουν ακόμα περισσότερο. Οι αναπάντεχες εκδηλώσεις αγάπης θερμαίνουν την οικειότητα και την ασφάλεια στη σχέση, που χάνονται στις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητες.

7.Μην αφήνετε τίποτα να πάει χαμένο 

Όταν βρίσκετε επιτέλους το χρόνο να περάσετε μαζί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, μην τον ξοδεύετε κοιτώντας το κινητό σας ή την τηλεόραση. Αυτά τα 30 λεπτά, να είστε «εκεί» και μη χάνετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή, επικοινωνώντας ουσιαστικά με το σύντροφό σας, δεδομένου μάλιστα, ότι ίσως είναι και η μοναδική ευκαιρία που θα έχετε μέσα στη μέρα.

Πηγή: msn.com/clickatlife.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  13 April, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα