«Βράζει» θερμοκρασιακά η Ελλάδα, την ώρα που στη Σκανδιναβία έχουν 5 μήνες βαρυχειμωνιά

  14 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Βράζει» θερμοκρασιακά η Ελλάδα, την ώρα που στη Σκανδιναβία έχουν 5 μήνες βαρυχειμωνιά

Την ώρα που στη χώρα μας σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και το καιρικό μοτίβο θυμίζει έντονα άνοιξη από τις αρχές του Ιανουαρίου, ο χειμώνας στις σκανδιναβικές χώρες είναι ιδιαίτερα βαρύς, όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ τόνισε σε ανάρτησή του το «κοντράστ» του καιρού ανάμεσα στη Σκανδιναβία (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία), όπου «έχει σχεδόν 5 μήνες βαρυχειμωνιά», και στον υπόλοιπο κόσμο, που «βράζει θερμοκρασιακά». Ο χειμώνας, όπως όλα δείχνουν, «δεν πέρασε» φέτος από την Ελλάδα αλλά και όλη τη Νότια Ευρώπη, καθώς έδωσε μόνο λίγες μέρες κρύου και ελάχιστα χιόνια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στο facebook: «Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη μαζί και τη χώρα μας που "βράζoυν" θερμοκρασιακά (πορφυρές αποχρώσεις), η Σκανδιναβία από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα βιώνει μια εξαιρετικά παγερή και σπάνια εμμονή στην ατμοσφαιρική ροή μεγάλης κλίμακας (μπλε αποχρώσεις). Σχεδόν 5 μήνες βαρυχειμωνιά χωρίς να φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή στο άμεσο καιρικό μέλλον…».

 


Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

 

  14 February, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα