Black Friday 2023: Στις 24 Νοεμβρίου έρχεται η μεγάλη ημέρα προσφορών - Tα μυστικά

  21 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Black Friday 2023: Στις 24 Νοεμβρίου έρχεται η μεγάλη ημέρα προσφορών - Tα μυστικά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της μεγάλης ημέρας προσφοράς στην Ελλάδα, τη Black Friday 2023. Φέτος η ημέρα αυτή πέφτει, Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου όπου οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές, εκμεταλλευόμενοι προσφορές των επιχειρήσεων. Ωστόσο τα περισσότερα καταστήματα και τα e-shops αναμένεται να γιορτάσουν τον θεσμό αυτό νωρίτερα από την Παρασκευή, δηλαδή από την Δευτέρα.

Ο «χρυσός  δεκάλογος » των καταναλωτών

Στο πλαίσιο του θεσμού της Black Friday, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  έχει δημιουργήσει τον «χρυσό δεκάλογο» των καταναλωτών για τη συγκεκριμένη ημέρα. Αναλυτικά οι καταναλωτές θα πρέπει:

Να δείξουν προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.
Να διαβάσουν τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.
Να προσέξουν την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβούν  σε συναλλαγή.
Να προσέξουν στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
Να προσέξουν στις παραπλανητικές προσφορές.
Να δείξουν μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.
Να μην παρασυρθούν  από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.
Να δουν τα  κουπόνια προσφορών και giftcards.
Να ελέγξουν την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Να συμφωνήσουν την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Οι προσφορές

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν. Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος 10 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής

 

  21 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα