Βάση και στη νότια Κρήτη θέλουν οι Αμερικανοί - Πιθανή περιοχή το Τυμπάκι!

  19 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Βάση και στη νότια Κρήτη θέλουν οι Αμερικανοί - Πιθανή περιοχή το Τυμπάκι!

Το ενδεχόμενο της ανάπτυξης περισσότερων Αμερικανικών δυνάμεων στην Κρήτη, πέρα από την βάση της Σούδας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, μετά τις επαφές στην Ουάσιγκτον μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το σενάριο που αναπτύσσεται έντονα τις τελευταίες ώρες, θέλει τις ΗΠΑ να εξετάζουν την ενίσχυση των δυνάμεων τους στο νησί και κυρίως των αεροπορικών μέσων που επιχειρούν από την Κρήτη, επαναφέροντας το θέμα της χρήσης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV’s) από αεροπορική βάση της Κρήτης!

Είναι ένα εγχείρημα, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από λίγα χρόνια να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, στην 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου, όπου μάλιστα είχαν ξεκινήσει και τα σχετικά έργα υποδομής (υπόστεγο κ.α.)  τα οποία θα εξυπηρετούσαν το αμερικανικό κλιμάκιο που θα έδρευε στη Μονάδα και θα είχε ως αποστολή την εκτέλεση επιχειρησιακών αποστολών με τα συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη. Όμως, ενώ τα έργα είχαν δρομολογηθεί (η κατασκευή του κυρίως υποστέγου είχε προχωρήσει σημαντικά) το σχέδιο «πάγωσε» μέχρι νεωτέρας…

«Κοιτούν» προς το Τυμπάκι;
Μετά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην σκακιέρα των ισχυρών και που «δίνουν» στην Κρήτη έναν ιδιαίτερο ρόλο, το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς φαίνεται πως αναθερμάνθηκε. Με δεδομένο τις επιχειρησιακές ανάγκες και την προσβολή στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη από την Αμερικανική Αεροπορία, το νέο σενάριο βάζει στο κάδρο σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr - το αεροδρόμιο του Τυμπακίου στα νότια του νομού Ηρακλείου!

Η αδιαμφισβήτητη γεωστρατηγική θέση της Κρήτης και ιδιαίτερα των νοτίων περιοχών της, που έχουν "οπτική επαφή" με χώρες που βρίσκονται σε διαρκή αναταραχή και εμπόλεμη κατάσταση, θεωρείται ιδανικό σημείο για εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης, εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα. 

Η ενδεχόμενη εγκατάσταση νέας βάσης στη νότια Κρήτη, είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και η ευρύτερη περιοχή θα σημειώσει ξεχωριστή ανάπτυξη.  Φυσικά, ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο και ο χρόνος θα δείξει αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο. 

 

ekriti.gr

 

  19 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα