Αυτοψία στον δρόμο της Μεσαράς

  14 October, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτοψία στον δρόμο της Μεσαράς

Τρέχουν να προλάβουν τον χειμώνα

Αυτοψία σε ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που εκτελούνται στην Κρήτη, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. ευρώ, από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά, του κάθετου άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, πραγματοποίησαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος συνέχισε για 2η ημέρα την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση πίστωσης συνολικού ύψους 1.233.000 ευρώ από το πρόγραμμα Εθνικών Πόρων του υπουργείου Υποδομών και την άμεση εκκίνηση των εργασιών, οι κύριοι Καρνέσης και Παπαδογιάννης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη, επιθεώρησαν τα τμήματα στα οποία εκτελούνται αυτή την περίοδο εργασίες, τα οποία έχουν ως στόχο να διασφαλιστεί η ευστάθεια του υφιστάμενου δρόμου, ενόψει του χειμώνα.

 

«Βρεθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο σημείο μαζί με τον κ. Καρνέση, προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την πορεία των εκτελούμενων εργασιών. Με δεδομένο ότι ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, καταβάλλουμε μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια - με το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών - έτσι ώστε έγκαιρα οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωράμε να ολοκληρωθούν και το τμήμα να καταστεί ασφαλές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Αθλητισμού κ. Μανόλη Σμυρνάκη και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, κ. Γαβριήλ Κουρή. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εκπόνηση μελετών για σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, από τον ΟΑΚ.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο και τον αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, με τους οποίους συζήτησε για τον ΒΟΑΚ, αλλά και για θέματα έργων που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα στον Δήμο Χερσονήσου, σε συνεργασία με τον ΟΑΚ.

Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του προσωπικού των υπηρεσιών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο, με τους οποίους συνομίλησε για εσωτερικά ζητήματα του ΟΑΚ.

Εντωμεταξύ, το πλαίσιο συνεργασίας για τα έργα του υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη συζήτησαν στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Μιχάλης Ψαρουδάκης και η αναπλ. προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων Τζούλια Μπαρτολότσι

 

  14 October, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα